Vyúčtovací faktura a KH

• (neregistrovaný)

23. 3. 2016 14:38

Dobrý den,

prosím o radu - vyúčtovací faktura období 02/15-02/16, došla 23.2.16, DPH ze záloh jsme si v roce 2015 neuplatňovali (uplatňováno až z konečné fa), nyní v roce 2016 již kvůli KH uplatňováno každý měsíc - takže nám samozřejmě do KH faktura vstoupí (bude nad 10.000 Kč), ale jak to bude se spárováním faktury s dodavatelem - pokud on tam ty zálohy odečte, tak fa nad 10.000 samozřejmě nebude a tudíž podle čísla nedojde ke spárování ? nebo se mýlím, už jsem z toho zmatená

díky a přeji hezký den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2016 15:25

hdolka (neregistrovaný)

Re: vyúčtovací faktura a KH
      Já jsem to měla stejně a teď ještě než zaúčtuji vyúčtovací fakturu v KH i přiznání k DPH uplatním DPH ze záloh s DUZP 2015 a vyúčtovací fakturu budu mít shodnou s dodavatelem. Dodavatel totiž DPH odvedl ze záloh v 2015 a ten nikdo v KH nepáruje.

• 24. 3. 2016 6:58

L*** (neregistrovaný)

děkuji a jak uplatníte s DUZP 2015 ? to si pak neuplatníte DPH v přiznání nebo tomu nerozumím, jak to myslíte ?

• 24. 3. 2016 7:22

vladík (neregistrovaný)

DUZP bude letošní , jen do KH v kolonce DPPD uvedete loňské datumy a chytrý CML nebude hledat protistranu....možná!

• 24. 3. 2016 8:20

L*** (neregistrovaný)

aha už rozumím, děkuji moc :) jen jsem teď zjistila, že oni mi u rozpisu záloh žádné DPH ani nevyčíslili a doklady k přijatým platbám rovněž nezasílali, takže jsem ani neměla uplatnit na základě čeho, takže v tomto případě nechat a uplatnit až na základě vyúčt. faktury ale co bude s protistranou netuším :(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).