Výdaje paušálem 80 nebo 60?

• (neregistrovaný)

23. 3. 2016 21:45

Dobrý večer, prosím o radu, budu dělat pro přítele daňové přiznání, je to živnostník, který se zabývá zámečnickou a svářeckou prací, což má také vždy na fakturách dohromady (Fakturuji Vám za zámečnické a svářecké práce ...), ale nevím, jestli uplatnit paušál ve výši 80%, nebo 60% ? Dívala jsem se do zákona a našla jsem, že by mělo být zámečnictví V80% a svářečské práce 60%, je to tak? A pokud ano, co dát do přiznání když má faktury dohromady? Podle mě je to všechno řemeslná práce a dala bych 80, ale nechci nic riskovat.
    Děkuji za odpověď.
    B.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 3. 2016 22:09

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Výdaje paušálem 80 nebo 60?
      Má na to svářečství extra živnost "Povrchové úpravy a svařování kovů a dalších materiálů"?

Nebo se to "vejde" pod živnost Zámečnictví, nástrojářství ?
      "V rámci živnosti lze dále zhotovovat jednoduché součástky a díly pro montáž a opravy strojů a strojních zařízení zpracováním kovů tvářením za tepla a za studena, provozovat činnosti pro povrchovou ochranu výrobků, plamenové nebo obloukové svařování. Tepelné zpracování kovů k zabezpečení potřebných vlastností výrobků. Nové technologie opracování kovů (například elektrojiskrové, laserové)."

• 24. 3. 2016 7:37

Becky (neregistrovaný)

Má tohle všechno:

Živnostenské oprávnění č. 1:
      Předmět podnikání:Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
      Obory činnosti: Povrchové úpravy a svařování kovů a dalších materiálů Přípravné a dokončovací stavební práce, specializované stavební činnosti

Živnostenské oprávnění č. 2:
      Předmět podnikání:Vodoinstalatérství, topenářstv

Živnostenské oprávnění č. 3:
      Předmět podnikání:Zámečnictví, nástrojářství

Tak nevím :-/

• 24. 3. 2016 8:06

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

A když se podíváte, co obsahují jednotlivé náplně uvedených živností, kam byste to co dělá, přiřadila?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).