Re: doplatek příjmů RZD?
§ 38ch:
" ... včetně mezd zúčtovaných nebo vyplacených poplatníkovi těmito plátci dodatečně v době, kdy poplatník pro ně již nevykonával činnost...."
Re: doplatek příjmů RZD?
Neprotiřečí si to s tím, že "Podmínkou je, že poplatník podepsal u všech těchto plátců daně na příslušné zdaňovací období prohlášení k dani.." a v době, kdy bylo vypláceno, již Prohlášení nebylo?
Resp. skončením pracovního poměru skončilo i Prohlášení?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2016 11:08
Dobrý den,
ráda bych poprosila o konzultaci. Poplatník nastoupil do zaměstnání 1.10., přinesl ZL s datem do 30.9., podepsané prohlášení v obou firmách, do 15.2. požádal u nás o RZD, donesl potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je vyznačeno podepsal prohlášení 1 - 9, a zúčtováno v měsících 1 - 10. Volala jsem paní účetní a říkala mi, že je to doplatek provize bez uplatněné slevy, zdaněné zálohovou daní. A že prý v takovém případě mohu udělat RZD. Mně se to zdá jako souběh příjmů. Co Vy na to? Moc děkuji za názory.