Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 3. 2016 12:36
Dobrý den,
prosím, jak byste nejlépe řešili tuto situaci?
SRO plátce platí zálohy plynárnám. Vzhledem k tomu, že plynárny nezasílají "daňový doklad k zaplacené záloze", ani nevystavují platební ani splátkový kalendář - pouze "oznámení předpisu záloh..." - dosud jsme uplatňovali celý odpočet najednou při konečné faktuře.
Pro letošní zaplacenou zálohu jsem z nich vydolovala DD (po měsíci!), ale jak nyní postupovat s konečnou fakturou. V podstatě mám z jedné zálohy DPH uplatněno a ze tří loňských ne (ani k nim nemám DD). Jde mi o kontrolní hlášení - všechny zálohy přesahují 10tis, konečná faktura také. V KH budu mít pouze VS vyúčtovací faktury a doplatek, loňské zálohové platby bych uvedla se správnými daty 2015, ale nemám k tomu čísla daňových dokladů k zálohám (protože je plynárny nevystavily...)
Tak teď babo raď : -)
Jak z toho nejlépe ven? Uvést loňské datumy a třeba jen VS plátce?
Jde o Pražskou plynárenskou, řešila jsem to s nimi asi 3x telefonicky, snad 5x mailem a dosáhla jsem pouze toho, že mi zaslali DD na poslední, letošní platbu...