Re: Školkovné, září-prosinec? DPP a pron
Můžete, ale nijak si tím nepomůžete. "Školkovné" není daňové zvýhodnění na děti, nepřeklopí se do bonusu. Nic navíc Vám nevrátí.
Nemůže si "školkovné" uplatnit někdo jiný?
>>>>dobrý den, syn začal chodit do školky v září 2015,
>>>>takže si v DP mohu uplatnit platby za září až
>>>>prosinec
>>>>2015, že? Mám pouze příjmy z DPP a z pronájmu podle
>>>>par.
>>>>9 /tam mám výdaje paušálem/. Děkuji, Nina
>>>
>>>
>>>Můžete, dopředu si spočítejte, zda Vám předtím celou
>>>daň nepokryje sleva na poplatníka.
>>>
>>Dekuji, ano, pokryje, takze to tam nemohu uvest?
>>Nina
>
>Můžete, ale nijak si tím nepomůžete. "Školkovné" není
>daňové zvýhodnění na děti, nepřeklopí se do bonusu.
>Nic navíc Vám nevrátí.
>
>Nemůže si "školkovné" uplatnit někdo jiný?
>
>Právě, že nemůže, říkala jsem si, že bych ho tam uvedla pro všechny případy, kdyby třeba někde šel FU na kontrolu a měl tendence doměřovat, tak aby to tam bylo k dobru poplatbníka, to jsem slyšla kdysi na nějakém školení, že by tam měl člověk uplatnit vše...
Tak to muselo být školení ještě za doby platnosti Zákona o správě daní a poplatků. Dnes má správce daně podle daňového řádu povinnost daň vyměřit ve správné výši, nikoliv ve výši, co nejvýhodnější pro stát, tedy co nejvyšší, jak tomu bylo dříve.
Nedokáži si představit, co by mohl najít správce daně za nedostatky u poplatníka, který má příjmy z DOPP a příjmy, u kterých uplatnil poplatník výdaje procentem z příjmů.
Zrovna včera večer jsem četla o názorném příkladu, jak uplatnění něčeho, co nemuselo a nemělo být vůbec uplatněno, bylo nakonec naškodu
http://www.adar.cz/online-poradna/11409-zbytecne-uplatnene-zivotni-pojisteni
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2016 10:41
dobrý den, syn začal chodit do školky v září 2015, takže si v DP mohu uplatnit platby za září až prosinec 2015, že? Mám pouze příjmy z DPP a z pronájmu podle par. 9 /tam mám výdaje paušálem/. Děkuji, Nina