Re: Maximální roční bonus
Čistě hypoteticky předpokládejme 2 zaměstnavatele, jeden pro manžela, jeden pro manželku...dejme tomu, že oba mají příjem takový, že jim vyjde celý bonus (sleva na poplatníka pokryje celou daň). Manželka u zaměstnavatele č. 1 bude uplatňovat 2 děti a manžel u zaměstnavatele č. 2 taktéž dvě děti. Ani jeden nepřekročí u svého zaměstnavatele max. bonus a zaměstnavatelé přeci nevědí, jestli a kolik čerpá druhý z manželů na daňovém bonusu.
Jak podvádět? Já spíš myslím, že si vůbec nerozumíme. Potvrzení budou mít oba dva zaměstnavatelé, ale já se ptám na maximální bonus. U prvního zaměstnavatele, hrubá mzda 10 tisíc, bonus na dvě děti (1. a 2. ), u druhého zaměstmavetele hrubá mzda 10 tisíc, bonus dvě děti (3. a 4.) - chcete mi říct, že jeden ze zaměstnavatelů bonus nevyplatí?
Ano, četla jsem odstavec 1 §35c několikrát a já dospěla k názoru, že se to týká právě číslování dětí, že se musí posuzovat společně. Ale že bonus se vztahuje na poplatníka, proto jsem zde položila tuto otázku :) A proto uvedla tento příklad. Díky za názor
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 3. 2016 14:26
Dobrý den,
maximální roční bonus 60300 Kč se vztahuje na poplatníka nebo se posuzuje celá společná domácnost?
Už u 4 dětí by pak bylo výhodnější jedno uplatňovat u druhého z manželů.