Re: VOS - v.o.s. rekapitulace
Máte to správně. Ano, zisk veřejná obchodní společnost ve finále nemá, výsledek se rozdělí mezi společníky ,,do nuly'' a přiznání tedy nepodává, neboť to nejde, není k čemu se přiznat.
Kdysi mne jeden nejmenovaný FÚ nutil přiznání s výkazy podat. Nedařilo se mi jim vysvětlit, že je to v podstatě nemožné. Je to už ale hodně dávno. :-)
U nás chce FÚ přílohu, kde je popsán výpočet hospodářského výsledku . Mám ji vytvořenou podle výsledovky . Přikládám také rozvahu a výsledovku ve zjednodušeném rozsahu.
Dobrý den,
měla bych prosbu také ohledně v.o.s. Převzala jsem účtování během roku a má předchůdkyně účtovala zálohy na daň z příjmu na 341 a zálohy OSSZ a ZP na 336 s analytikou, chci se jen ujistit že to má být správně na 346.... a když je jeden společník s.r.o. a také jsme mu platili zálohu na daň z účtu v.o.s. tak dát na 346 a pak nevím jak převést na s.r.o.?? jsem v těchto vztazích celá zamotaná.
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2016 14:32
Dobrý den, prosím zkušené o zhlédnutí mých názorů, snažím se probrat problematikou v.o.s. a nikde nemůžu najít shrnutí (třeba jen špatně hledám). Pokud se v něčem mýlím, předem mockrát děkuji za upozornění.
-V.O.S. vede během roku účetnictví podle Vyhlášky a účetních standardů - běžné jako třeba s.r.o. s ohledem na věcnou a časovou správnost (mám na mysli například časové rozlišení, opravné položky, apod. které u fyzických osob rozhodně nenajdeme a například faktura je u fyzické osoby v nákladech až při úhradě - u v.o.s. předpokládám v období, za které je vystavena)
-K poslednímu dni účetního období vykáže V.O.S. na základě standardní závěrky zisk nebo ztrátu a tu převede na společníky podle určeného poměru
-Společníci si upraví zisk nebo ztrátu na daňový základ (například vyloučení nedaňových nákladů) a ten uvedou do svých daňových přiznání a přehledů na ZP a OSSZ. Co nevím, jestli musí k daňovému přiznání společník něco přikládat - za daňovou evidenci také nic nepřikládá.
-V.O.S. nemá povinnost podávat přiznání a ani nemusí podávat účetní výkazy na FÚ, pouze zasílá výkazy do Sbírky listin
Předem mockrát děkuji za rady, upozornění a přípomínky.