Re: osvč formulář zdrav. poj.
V roce 2015 pro mne nebyl stanoveny minimalni vymerovaci zaklad v mesicich:
v prvnich 2 mesicich jsem byl na UP- tak zaskrnu pismeno a
a kdyz jsem byl samoplatce - nebyl jsem OSVČ a nevyplnim nic?
pak me nebudou sedet počet zakrizkovanych ctverecku a pocet mesicu vyplnenych trvani samostatne vydelecne cinnosti
jen chci mit v tom jasno, dekuji
Znovu, vyplňujete a křížkujete jen měsíce, kdy jste aktivně podnikal, doba evidence na ÚP ani samoplátcovství se nikam v přehledu neuvádí
omlouvam se, ale jeste se jednou zeptam
v prehledu osvc pro socialku krizkuju mesice, kdy jsem byl osvc
v prehledu osvc pro pojistovnu nikoliv
tak po me chteji okrizkovat mesice kdy jsem nemel povinnost platit zalohy nebo nebyl stanoveny minimalni zaklad
z mimuleho roku jsem zakrknul mesice kdy jsem byl na UP - duvod pismeno a a nikdo mi to neopravil
tak kdyz jsem podnikal brezen az kveten a zari az prosinec, co mam kde zaskrlknout?
děkuji za trpelivost
Pokud máte podnikání jako hlavní činnost, tak ve formuláři pro ZP nebudete škrtat vůbec nic. Protože když nepodnikáte, tak se vás kolonky netýkají a když podnikáte jako hlavní činnost, tak máte stanoven minimální vyměřovací základ. Ve formuláři pro OSSZ zaškrtnete měsíce, kdy jste podnikal - 03,04,05,09,10,11,12
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 3. 2016 16:15
kdyz jsem osvc a byl jsem 3 mesice samoplatce - nepodnikatel jsem a nebyl jsem ani nahlaseny na UP
kam to vyplnim do formulare zdravotni pojistovny prehled osvc 2015
diky