RZD a bonus na děti

• (neregistrovaný)

29. 3. 2016 10:22

Dobrý den, můžete mi prosím poradit s jedním "zamotaným" RZD
    Paní u nás pracovala 2-4/15, v té době mi podepsala prohlášení a uvedla děti, jen mi nedodala doklad, že manžel neuplatňuje slevy na děti, tedy jsem slevu neuplatnila, následně jsme se na doplnění domluvily, ale ona mezitím PP ukončila-tedy jsme se znovu dohodly, že se vyúčtuje v RZD. Paní se pak ozvala po novém roce, že u nás chce provést RZD a já jsem zjistila, že po nás už byla na úp (otěhotněla) a od 12/15 je na mateřské. Její příjem byl u nás celkem 37900 HM...tedy na vyúčtování bonusu nemá nárok.
    Její manžel je 1-4/15 osvč a pak zaměstnanec.
    Prosím o radu, zda je možný bonus na děti za 2-4/15 jim nějak uplatnit.
    Ještě dotaz...může si manžel v tomto případě uplatnit slevu na manželku, když byl osvč část roku (výdaje procentem) ale zbytek roku byl zaměstnanec?
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 3. 2016 10:27

Líba (neregistrovaný)

Re: RZD a bonus na děti
      U manžela se porovnává základ daně z podnikání se základem daně ze zaměstnání. Pokud bude ze zaměstnání větší, může si uplatnit děti i manželku.

• 29. 3. 2016 10:33

Líba (neregistrovaný)

Tedy v případě, že s podporou v nezaměstnanosti nebo nemocenskou neměla víc jak 68.000,- Kč. Na PPM asi nárok neměla, i když píšete že byla na mateřské. Rodičovský příspěvek se nepočítá.

• 29. 3. 2016 10:48

xJ (neregistrovaný)

A jaký doklad měla vlastně zaměstnankyně předložit, aby zaměstnavatel mohl uplatnit zvýhodnění na děti v měsících 2-4, když manžel neměl zaměstnavatele, byl v té době OSVČ?

• 29. 3. 2016 12:15

Jára (neregistrovaný)

Děkuji za informace, ve chvíli, když jsem chtěla doložit, že manžel neuplatňuje slevu na děti jsem nevěděla, že je osvč, ale chtěla bych čestné prohlášení od něj....je to tak ok?
      S paní jsem nyní mluvila a manžel má vyšší příjmy ze závislé činnosti, tedy já jim pošlu potvrzení, že manželka v domě zaměstnání slevu neuplatnila a on si uplatní na děti i na manželku (příjem pod 68000)
      Všem děkuji a přeji hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).