Re: RZD a bonus na děti
A jaký doklad měla vlastně zaměstnankyně předložit, aby zaměstnavatel mohl uplatnit zvýhodnění na děti v měsících 2-4, když manžel neměl zaměstnavatele, byl v té době OSVČ?
Re: RZD a bonus na děti
Děkuji za informace, ve chvíli, když jsem chtěla doložit, že manžel neuplatňuje slevu na děti jsem nevěděla, že je osvč, ale chtěla bych čestné prohlášení od něj....je to tak ok?
S paní jsem nyní mluvila a manžel má vyšší příjmy ze závislé činnosti, tedy já jim pošlu potvrzení, že manželka v domě zaměstnání slevu neuplatnila a on si uplatní na děti i na manželku (příjem pod 68000)
Všem děkuji a přeji hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 3. 2016 10:22
Dobrý den, můžete mi prosím poradit s jedním "zamotaným" RZD
Paní u nás pracovala 2-4/15, v té době mi podepsala prohlášení a uvedla děti, jen mi nedodala doklad, že manžel neuplatňuje slevy na děti, tedy jsem slevu neuplatnila, následně jsme se na doplnění domluvily, ale ona mezitím PP ukončila-tedy jsme se znovu dohodly, že se vyúčtuje v RZD. Paní se pak ozvala po novém roce, že u nás chce provést RZD a já jsem zjistila, že po nás už byla na úp (otěhotněla) a od 12/15 je na mateřské. Její příjem byl u nás celkem 37900 HM...tedy na vyúčtování bonusu nemá nárok.
Její manžel je 1-4/15 osvč a pak zaměstnanec.
Prosím o radu, zda je možný bonus na děti za 2-4/15 jim nějak uplatnit.
Ještě dotaz...může si manžel v tomto případě uplatnit slevu na manželku, když byl osvč část roku (výdaje procentem) ale zbytek roku byl zaměstnanec?
Moc děkuji