Re: Daňový bonus
Ikdyž má 5 dětí a na všechny uplatníte daňové zvýhodnění, tak daňový bonus bude činit maximálně 60 300,-Kč. Předpokládám, že jeho příjem za r. 2015 činil alespoň 55 200,-Kč.
Re: Daňový bonus
tazatelka píše,že má udělat Přiznání - takže to asi nepůjde přes RZD..
Většina takto "postižených" - myslím exekucemi, to tak řeší, podá si přiznání a stát mu vyplatí,pokud splňuje podmínky, daňový bonus.
Pokud ho ovšem finančák nepošle exekutorovi. DOcela by mě zajímalo, jak těch 5 studujících dětí z minimální mzdy živí:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2016 8:57
Prosím o vysvětlení daňového bonusu,
mám zaměstnance, který pobírá minimálku a má 5 studujících dětí, za celý rok si uplatnoval pouze slevu na poplatníka, má exekuce, které na základě minimálky nehradí. Bylo mi rečeno udělej mu přiznání, ale nevím si rady, podle mého za prvé slevu na děti, když žádnou daň neplatil finančáku nemusí uplatňovat, jelikož sleva poplatníka na pokrytí daně stačila, za druhé jsem v knize vyčetla, že nárok na bonus má pouze ten kdo má 6ti násobek minimální mzdy (není však uvedeno zda myslí měsíční mzdu, logicky ano) a další věc jsou ty exekuce. Prosím poradte