Re: odpisy na nemovitost- do DPPFO
>>Prosím o radu, dělám si daň.přiznání FO, chci
>>uplatnit
>>skutečné výdaje, uplatňuji si slevu na dítě,
>>poplatník, život.pojištění, úroky z hypo a skutečné
>>výdaje.
>>Můžu si prosím uplatnit i odpis na nemovitost?
>>Nemovitost
>>pronajímám a nemovitost mám na hypo. Jak se prosím
>>počítají odpisy? V domě trvalé bydliště nemám.dům
>>jsem
>>koupila v únoru 2008 za 2,5mil Kč. Dosud jsem si
>>odpisy
>>neuplatňovala. Kolik si prosím můžu ročně uplatnit
>>odpis do daň.přiznání? moc děkuji za radu.
>
>Tohle je dotaz na dobrou účetní nebo daňového poradce,
>kterým ale musíte předložit všechny potřebné doklady.
>Po netu bez potřebných informací těžko radit. K tomu
>na konci března
Vstupní cenu si musíte stanovit k datu zahájení pronájmu, pokud jste začala pronajímat v únoru 2008, potom to bude těch 2,5 mil.Kč, jinak odhad, ale stanovený dle vyhlášky platné v době zahájení pronájmu. Pokud jste odpisy neuplatňovala , budete je uplatňovat jako v 1.roce ( v roce 2015 ) ze vstupní ceny. Tolik jen malý nástřel, jinak jak poradila Tečka, je to na konzultaci s daňovým poradcem, tady neznáme včechny podrobnosti...
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2016 13:42
Prosím o radu, dělám si daň.přiznání FO, chci uplatnit skutečné výdaje, uplatňuji si slevu na dítě, poplatník, život.pojištění, úroky z hypo a skutečné výdaje. Můžu si prosím uplatnit i odpis na nemovitost? Nemovitost pronajímám a nemovitost mám na hypo. Jak se prosím počítají odpisy? V domě trvalé bydliště nemám.dům jsem koupila v únoru 2008 za 2,5mil Kč. Dosud jsem si odpisy neuplatňovala. Kolik si prosím můžu ročně uplatnit odpis do daň.přiznání? moc děkuji za radu.