Re: EPO - přílohy
PŘÍLOHY DAP
Příloha č. 1 - "Výpočet dílčího základu daně ze samostatné činnosti (2013: Výpočet dílčího základu daně z příjmů z podnikání a z jiné ze samostatné výdělečné činnosti) (§ 7 zákona)" (?)
Příloha č. 2 - "Výpočet dílčích základů daně z příjmů z nájmu (2013: pronájmu) (§ 9 zákona) a z ostatních příjmů (§ 10 zákona)" (?)
Příloha č. 3 - Výpočet daně z příjmů ze zahraničí (§ 38f zákona) včetně Samostatných listů 1. oddílu (?)
Pojistné přiznání (?)
Účetní závěrka poplatníka, který vede účetnictví (?)
Příloha pro poplatníky uplatňující odčitatelnou položku podle § 34 odst. 1 zákona (?)
Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti (2013: a z funkčních požitků) a o sražených zálohách na daň a daňovém zvýhodnění za příslušné zdaňovací období od všech zaměstnavatelů (např. podle § 38j odst. 3 zákona) (?)
Potvrzení zařízení péče o děti předškolního věku včetně mateřské školky podle školského zákona (?)
Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku daňového zvýhodnění (?)
Důvody pro podání dodatečného DAP (?)
Potvrzení o vyplacených příjmech a sražené dani podle § 36 odst. 2 písm. p) (2014: nebo t)) zákona (?)
Potvrzení výše příjmů od zahraničního správce daně (?)
Vyrozumění o provedeném vkladu do katastru nemovitostí (§ 10 zákona) (?)
---- snad u každého je "tlačítko" E-příloha
>>Dobrý den,
>>
>>do EPA - daň z příjmů fyzických osob se snažím nahrát
>>2 přílohy: rodný list syna a prohlášení manželky, že
>>neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě ona..
>>
>>tyto přílohy si myslím, jsou v kategorii ostatní
>>přílohy.. ale není tam tlačítko, kterým bych přílohy
>>mohl
>>připojit..
>>
>>Jak to mám udělat??
>
>
>PŘÍLOHY DAP
>
>---- snad u každého je "tlačítko" E-příloha
>
Ano, je - u těch, co uvádíte výše. A kam tam mám dát rodný list syna a prohlášení manželky? To mi do žádné kategorie nepasuje..
A u kategorie "Další přílohy víše neuvedené" zase nemám to tlačítko.. tak já už fakt nevím.. :-(
Hodně ...
Poplatník by měl k DPFO přiložit Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání
http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5558_1.pdf?201603302004
S Čestným prohlášením manželky, když je zaměstnaná, pošlou poplatníka někam
http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/novinky/2016/sdeleni-pro-poplatniky-7004
Pro poplatníky podávající přiznání k dani z příjmů fyzických osob
Generální finanční ředitelství dále upozorňuje, že v případě, kdy poplatník podává daňové přiznání a uplatňuje nárok na daňové zvýhodnění, je povinnou přílohou k prokázání nároku na daňové zvýhodnění „Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání“ (dále jen „potvrzení“). Plátce uvede, na které děti druhý z poplatníků uplatňoval/neuplatňoval daňové zvýhodnění a v jaké výši (toto platí za předpokladu, že druhý z poplatníků je zaměstnanec). Nový tiskopis potvrzení 25 558 MFin 5558 vzor č. 1, nemusí být přiložen, pokud oba poplatníci podávají daňová přiznání. Pro nárok na daňové zvýhodnění je nutné splnit podmínky v souladu s § 35c odst. 6 zákona.
Poplatník by měl k DPFO přiložit Potvrzení
>zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na
>daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání
>
>http://www.financnisprava.cz/assets/tiskopisy/5558_1.pdf?201603302004
>
>S Čestným prohlášením manželky, když je zaměstnaná,
>pošlou poplatníka někam
>
>http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/novinky/2016/sdeleni-pro-poplatniky-7004
>
>Pro poplatníky podávající přiznání k dani z příjmů
>fyzických osob
>
>Generální finanční ředitelství dále upozorňuje, že v
>případě, kdy poplatník podává daňové přiznání a
>uplatňuje nárok na daňové zvýhodnění, je povinnou přílohou k
>prokázání nároku na daňové zvýhodnění „Potvrzení
>zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na
>daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání“
>(dále jen „potvrzení“). Plátce uvede, na které děti
>druhý z poplatníků uplatňoval/neuplatňoval daňové
>zvýhodnění a v jaké výši (toto platí za předpokladu, že
>druhý z poplatníků je zaměstnanec). Nový tiskopis
>potvrzení 25 558 MFin 5558 vzor č. 1, nemusí být přiložen,
>pokud oba poplatníci podávají daňová přiznání. Pro nárok
>na daňové zvýhodnění je nutné splnit podmínky v
>souladu s § 35c odst. 6 zákona.
Jen se připojím do doskuze:
po mě správce za rok 2014 požadoval rodný list, nestačilo mu čestné prohlášení. Já na PPM a RD, otec dítěte OSVČ paušál. Oba dva jsme podávali DPFO na stejný FÚ. Měla jsem příjem na DPP a na potvzení o příjmech nebylo razítko zaměstnavatele a správce ho vyžadoval, protože v potvrzení je uvedeno - razítko a podpis. Za rok 2015 to bude stejné, rodný list opět nepřiložím, razítka nebudou, jen čestné prohlášení. Bude správce Ferda (je to muž), opět volat?
Uvedli jste do obou DPFO 2015 údaje o dítěti?
I u toho, který daňové zvýhodnění na dítě neuplatňoval (s nulou do počtu měsíců)?
Pokyny 4. strana
http://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/dpf/dp5/doc/pokyny_dap_2015.pdf
U razítka by u některých mých klientů narazil - nemají razítko, nemusí mít razítko a tudíž nerazítkují.
Ferda volat může, berete mobil, když někdo volá ze skrytého čísla?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2016 16:38
Dobrý den,
do EPA - daň z příjmů fyzických osob se snažím nahrát 2 přílohy: rodný list syna a prohlášení manželky, že neuplatňuje daňové zvýhodnění na dítě ona..
tyto přílohy si myslím, jsou v kategorii ostatní přílohy.. ale není tam tlačítko, kterým bych přílohy mohl připojit..
Jak to mám udělat??