Re: Neoprávněné uplatnění bonusů na děti
Měla jste příjem vyšší jak 55.200,-Kč a uplatňovala jste u příjmů ze svého podnikání skutečné výdaje?
Tak podejte opravné Přiznání k dani z příjmu FO, uplatněte si v něm daňové zvýhodnění na děti a do Ostatní přílohy uveďte, že od xx data neměla jiná osoba nárok na uplatnění daňové zvýhodnění na Vaše děti.
Pravděpodobně se Vám pak ozve správce daně a bude chtít doložit tvrzené skutečnosti.
Na otázku ohledně vyžádání peněz od manžela by Vám lépe odpověděl někdo, kdo tuto situaci již zažil. Nebo daňový poradce.
Také bude záležet na to, zda se dáte od správce daně odbýt, nebo zda předložíte relevantní doklady k prokázání nároku a zabojujete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2016 18:33
Jsem rozvedená od ledna tohoto roku, ale s dnes už bývalým manželem nežiji od května 2015 (mohu doložit), ale už od února 2015 nevedeme společnou domácnost. žádala jsem ho, ať u zaměstnavatele zruší uplatnění na moje tři děti (2 děti mám z předchozím manželem a jedno právě s tímto) - uplatňoval na všechny tři, ale nezrušil a nyní si uplatnil všechny tři při ročním zúčtování. Pochopitelně, že peníze mi nechce dát. Mám nějakou šanci je dostat? Nahlásit za neoprávněné? Soudit? I kdyby je měl vrátit jen státu tak určitě bych to udělala. Děkuji za každou radu.