Odklad DPFO

• (neregistrovaný)

30. 3. 2016 18:54

Dobrý den, zaplatila jsem odklad DP u právníka, jeho asistentka nám poslala plnou moc ke zpracování a podání daňového přiznání zmocnitele za rok 2015. Musím to podepsat nebo stačí už jen odeslat datovkou. Mám od nich totiž i plné moc pro jiné klienty, které na FÚ zastupuji, tak nevím, zda je mám nahánět o jejich podpisy nebo jen zaslat tu plnou moc od právníka přes moji datovku.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2016 20:01

alen1 (neregistrovaný)

Re: Odklad DPFO
      To je teda zvláštní, že Vám právník nedal instrukce, jak zacházet s takovou plnou mocí.

• 30. 3. 2016 20:58

alen1 (neregistrovaný)

Obecně klient podepisuje plnou moc, klient doručuje plnou moc.
      Klient má uzavřenou smlouvu s "právníkem" o zpracování a podání DP.

• 31. 3. 2016 8:36

PetraSE (neregistrovaný)

A mohu za klienta tu plnou moc na FÚ poslat já, když ho ve všem na FÚ zastupuji? Klient je nespolehlivý, bojím se, jestli by to vůbec stihl poslat.

• 31. 3. 2016 10:50

alen1 (neregistrovaný)

Vy ho sice "zastupujete ve všem", ale v části týkající se zpracování a podání daňového přiznání" je vystavena plná moc.

Nemůžete přeci za klienta rozhodovat, on je ten, který zmocňuje advokáta a odpovídá za to, že plnou moc včas a správně doručí správci daně. On projevuje vůli se nechat zastupovat v této věci, on má jednat (případně požadovat instrukce po advokátovi).
      Mj.
      pokud skutečně zastupujete klienta ve všem, tak bez hodně dobré znalosti daňového řádu se neobejdete.
      Neznáme znění ani Vaší plné moci a ani znění plné moci o zpracování a podání DP, tudíž nelze ani poradit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).