Re: Dobrovolné přihlášení k DPH
Plátcem DPH se stáváte následují den po obdržení rozhodnutí o registraci, do té doby vystavujete faktury bez DPH.
Příklad - rozhodnutí obdržíte 14.4.2016 plátcem se stáváte 15.4.2016
Pro své odběratele, kteří trvají na fakturách s DPH Vám zbývá nejspíš jediná možnost - fakturovat až po obdržení registrace - ale pozor na podložení správného DUZP - tzn. den dodání zboží, poskytnutí služby nebo přijetí úhrady...
nevím, co Vám slouží jako podklad odsouhlasený odběratelem k vystavení faktury.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 3. 2016 20:54
Dobrý večer, prosím o radu...dnes jsem se chtěla registrovat k DPH...netušila jsem, že to je otázka klidně třeba měsíce... Oč mi jde? Vše k doložené mám připravené, vím že se musí podat elektronicky, ale jak budu vystavovat faktury do doby než mě zaregistrují? Mám odběratele také plátce DPH a ti počítají, že faktury ode mě budou také s DPH...ale už v průběhu měsíce dubna a to ještě plátce nebudu. Děkuji za radu, případně za odkaz kde bych si to načetla. Hezký večer přeji.