Dobrovolné přihlášení k DPH

• (neregistrovaný)

30. 3. 2016 20:54

Dobrý večer, prosím o radu...dnes jsem se chtěla registrovat k DPH...netušila jsem, že to je otázka klidně třeba měsíce... Oč mi jde? Vše k doložené mám připravené, vím že se musí podat elektronicky, ale jak budu vystavovat faktury do doby než mě zaregistrují? Mám odběratele také plátce DPH a ti počítají, že faktury ode mě budou také s DPH...ale už v průběhu měsíce dubna a to ještě plátce nebudu. Děkuji za radu, případně za odkaz kde bych si to načetla. Hezký večer přeji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 3. 2016 21:00

motyčka (neregistrovaný)

Re: Dobrovolné přihlášení k DPH
      Plátcem DPH se stáváte následují den po obdržení rozhodnutí o registraci, do té doby vystavujete faktury bez DPH.
      Příklad - rozhodnutí obdržíte 14.4.2016 plátcem se stáváte 15.4.2016

Pro své odběratele, kteří trvají na fakturách s DPH Vám zbývá nejspíš jediná možnost - fakturovat až po obdržení registrace - ale pozor na podložení správného DUZP - tzn. den dodání zboží, poskytnutí služby nebo přijetí úhrady...
      nevím, co Vám slouží jako podklad odsouhlasený odběratelem k vystavení faktury.

• 30. 3. 2016 21:01

.. (neregistrovaný)

Dokud nejste plátce DPH, tak vystavujete faktury bez DPH. Pokud vystavite s DPH, tak ho budete muset odvést - ale odběratele si ho nebudou moci jako odpočet uplatnit.
      Měsíc je možná velice optimisticky predpoklad.

• 30. 3. 2016 21:16

horax

Pokud máte s odběrateli sjednánu nějakou cenu, tak ji prostě budete fakturovat jako neplátce DPH, až budete plátce tak k tomu přičtete DPH. Jim do nákladů půjde pořád stejná hodnota, nemělo by jim to vadit :))

• 31. 3. 2016 7:21

Lea1 (neregistrovaný)

Děkuji všem za odpovědi a moc jste mě tedy nepotěšili :-) Hezký poslední březnový den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).