Re: průměrný výdělek - úřad práce
Ono je rozhodným obdobím předcházející čtvrtletí, ale jelikož jste 1.1.2016 musela průměrný výdělek opravit na 58,70 (protože byl nižší díky zvýšení minim. mzdy), tak s tímto navýšeným průměrem musíte počítat. Počítáte s průměrem platným v den ukončení PP.
Pochopila jste?
>>>>>>>>>>Dobrý den, prosím.
>>>>>>>>>>Zaměstnanec pracoval od 16.11. 2015 do 31.3.2016.
>>>>>>>>>>Nyní
>>>>>>>>>>půjde na pracák. Při výpočtu průměrného výdělku :
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>1) budu počítat z období 16.11. do 31.12.2015
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>2) měl minimální mzdu v roce 2015 i 2016. Budu
>>>>>>>>>>opravdu
>>>>>>>>>>na potvrzení prům. výdělek vycházet z minimální mzdy
>>>>>>>>>>pro rok 2015 ?
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>Děkuji.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>Omlouvám se, ale řešila jsem to samé a volala na ÚP a
>>>>>>>>>tam mi bylo řečeno, že mám dát skutečný průměr z
>>>>>>>>>posledního ukončeného čtvrtletí i když neodpovídá
>>>>>>>>>minimální
>>>>>>>>>mzdě pro tento rok
>>>>>>>>
>>>platného minim. hodin. průměru. AŤ si beruška vybere,
>>>myslím, že tím nic nepokazíte.
>>
>>Já vám moc děkuji, napíšu oba.
>
>Prosím vás už jsem z toho celá popletená. Mohu moc
>poprosit o kontrolu.
>
>1) skutečný průměr 8.513,- ( na náhrady mu vyšlo 51,61
>použiju tedy 55,- Kč )
>
>2) minimální průměr 9.086,- ( počítám z 58,70 )
>
>Děkuji.
Pokud má týdenní úvazek 40 hod. a uplatňuje pouze slevu na poplatníka, tak to máte dobře. Chudák beruška na ÚP, ta z toho nebude spát....
I beruška musí postupovat v souladu se zákonem a v potvrzení zaměstnavatele je jasně uvedeno:
Průměrný (popř. pravděpodobný) měsíční čistý výdělek zjištěný podle platných právních předpisů činil............
Platný právní předpis je zákon o zaměstnanosti a zákoník práce.
V zákoně o zaměstnanosti je to uvedeno v § 50
Výše podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci se stanoví procentní sazbou z průměrného měsíčního čistého výdělku,(37zákoník práce) který byl u uchazeče o zaměstnání zjištěn a naposledy používán pro pracovněprávní účely v jeho posledním ukončeném zaměstnání v rozhodném období podle pracovněprávních předpisů pokud se u něho tyto pracovněprávní předpisy neuplatňovaly vzhledem k úpravě stanovené zvláštními právními předpisy pro právní vztah, ve kterém vykonával své poslední ukončené zaměstnání, zjistí se pro účely podpory v nezaměstnanosti a podpory při rekvalifikaci jeho průměrný měsíční čistý výdělek obdobně podle pracovněprávních předpisů.
a v zákoníku práce § 351 a násl.
Kdybych věděla jméno berušky, která mi sdělila tuto informaci, a i po oponování, že takto to není správně by trvala na svém, napsala bych dvě potvrzení o příjmech. První bych napsala na papír, který by nebyl tiskopisem pro toto potvrzení, vyplnila bych skutečný čistý výdělek a připsala, že potvrzení je vystaveno na základě telefonického požadavku ze dne paní XY a není v souladu se zákonem a druhé potvrzení vyplněné na správném tiskopisu se správnými údaji.
Proč by beruška musela postupovat v souladu se zákonem - stačí mrknout na jedny jediné zprávy - nelegální přechody hranic, trvalé okupování domu, kde dávno vypršela smlouva o nájmu - co se vlastně musí dodržovat, nebo lépe kdo musí co dodržovat? Někdy už toho mám plné zuby. Někteří jsou káráni, pokutováni za úplné nesmysly, někteří mohou vše, bez ohledu na zákony a cokoliv.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2016 7:17
Dobrý den, prosím.
Zaměstnanec pracoval od 16.11. 2015 do 31.3.2016. Nyní půjde na pracák. Při výpočtu průměrného výdělku :
1) budu počítat z období 16.11. do 31.12.2015
2) měl minimální mzdu v roce 2015 i 2016. Budu opravdu na potvrzení prům. výdělek vycházet z minimální mzdy pro rok 2015 ?
Děkuji.