OT: Ministr financí rozhodl...

• (neregistrovaný)

31. 3. 2016 12:57

Ministr financí rozhodl o využití úspor za státní dluh k výstavbě škol

Článek s tímto nadpisem si můžete přečíst na stránkách www.mfcr.cz . Dovolte mi přepsat jeho název do srozumitelné a hlavně pravdivé podoby. Na článek samotný si netroufám, to je moc velké sousto. Prozatím ještě nebylo zřízeno oddělení záznamů na ministerstvu pravdy, podle návrhu G.Orwella v knize 1984. Podle rozbujelosti byrokracie soudím, že takové ministerstvo brzy najde své uplatnění. K překladu jsem sám sebe donutil, abych si vůbec ujasnil, oč jde. Velmi jsme si zvykli na lži plynoucí bezostyšně z úst politiků, takže se nám to dostalo i pod kůži. Práce překladatele je velmi obtížná a existují různé verze překladu. Některé jsou věrné, jiné méně, některé doslovné, další zase volné - pouze zachovávající myšlenku. Kloním se k překladům přesným, ale různorodost konotací moderního newspeaku je takového rozsahu, že téměř nemožno překládat doslovně. Laskavý čtenář promine, že jsem v oboru překladatelství do hovorové češtiny začátečník.

Nejmocnější zloděj a lhář rozhodl o využití fiktivních úspor souvisejících se zadlužením budoucích generací k výstavbě ústavů pro vymývání dětských mozečků.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 3. 2016 18:08

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: OT: Ministr financí rozhodl...
      A Donutil jim tam bude číst politicky korektní pohádky o míšení ras, čímž budou děti mít ideální barvu pleti. Tím budou děti připraveny na invazi.

Hezký den!

Hezký den!

• 1. 4. 2016 5:44

akras (neregistrovaný)

Re: OT: Ministr financí rozhodl...
      vystihli jste ro naprosto přesně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).