Re: Zkrácení úvazku - nikdo netuší?
A pokud tomu budou bránit vážené provozní podmínky? Jsem povinna pracovat na plný úvazek? Nezohledňuje se nějak, že mám dítě?
Už jsem vám psala, že zaměstnavatel je povinen vám vyhovět, pokud tomu nebrání vážné provozní podmínky. Co je na tom nesrozumitelného? Požádejte a uvidíte, co vám zaměstnavatel odpoví. Samozřejmě že se zohledňuje, že zaměstnankyně nebo zaměstnanec pečují o dítě, ale tyto ohledy jsou uzákoněny v obecné rovině - zaměstnavatel je povinen přihlížet apod. Nejvyšší míra ohledů a ochrany se uplatňuje vůči těhotným, matkám, které kojí a matkám do devátého měsíce po porodu.
Děkuji, rozumněla jsem Vám, ale chtěla jsem být připravená i na variantu, pokud mi zaměstnavatel sdělí, že mu brání vážné provozní podmínky v tom, aby mi vyhověl a jaké jsou další varianty řešení, zda musím dát výpověď atd.
Ještě jednou děkuji za Váš čas.
Pokud zaměstnavateli provozní podmínky neumožní vám vyhovět, tak máte 2 možnosti, buď si hlídání zajistíte jinak a do práce nastoupíte, nebo zkusíte ukončit PP dohodou, na což zaměstnavatel není povinen přistoupit, takže byste musela dát výpověď, nejlépe tak, aby 2 měsíce výpovědní doby uplynulo ještě v době vaší RD,protože jinak byste tyto 2 měsíce musela odpracovat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 3. 2016 14:19
Dobrý den,
budu se vracet z rodičovské dovolené. Původně jsem pracovala na plný úvazek. Nyní bych ráda zkácení na poloviční. Musí mi zaměstnavatel vyhovět?
Děkuji.