Re: Odpracované hodiny v době PN?
Vám to ale přijde v pořádku ? Domnívám se, že pokud lékař rozhodl, že 14.3. je poslední den nemoci, tak příchodem do práce závažně porušila léčebný režim. Určitě neměla vycházky 8 hodin. Proč, když chtěla jít do práce, si nenechala ukončit neschopenku o den dříve ?
To já nevím, já jen řeším co by dělala, kdyby jí přišla kontrola , protože to, že už byla v práci není omluva. Kolegyně měla nedávno takový případ a OSSZ vůbec nezajímalo, že byla už v práci a krátila dávky. U nás to bylo zase , že přetáhla vycházky, protože byla v práci, stejně to OSSZ nezajímalo, dávky krátili. Tady to zaměstnavatel vyrovnal odměnou, protože ji do práce zavolal, ale spíše jde o to, zda si lidi uvědomují, že pokud mají neschopenku OSSZ nic neomlouvá.
no já to právě nechápu a můžete mi říct, kdo by byl zodpovědný, kdyby se paní třeba něco stalo ? Zaměstnavatel, že ji nechal práci konat ? Nebo ona, protože , např. hned ráno neodevzdala neschopenku, takže zaměstnavatel neměl možnost přijít hned na to, že ještě v práci být nemá. U nás se běžně dává ukončení neschopnosti napřed mzdové, potom teprve přímému nadřízenému. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 4. 2016 10:44
Prosím o radu zkušené mzdové účetní jak vyřešit ve mzdách když zaměstnankyně má ukončení PN 14.3.2016 a 14.3.2016 tedy poslední den PN již odpracovala celou 7,5hod směnu. Je těch 7,5 hodin přesčas nebo jí zavedu neschopenku jen do 13.3.2016? Vyloučené doby pro OSSZ budou jenom do 13.3 nebo i pondělí 14.3?
Děkuji moc za vysvětlení.