Daň.zvýhodnění na děti-na DP

• (neregistrovaný)

1. 4. 2016 14:47

Prosím vás, uvažuju správně? Pro to, abych mohla uplatnit daň. zvýhodnění na dítě, musím mít příjmy vyšší než Kč 55 200,--. Jedná se o příjmy ze zaměstnání - tj. na potvrzení řádek 1 a o příjmy z podnikání (tj. příjmy bez odpočtu výdajů) - tyto příjmy sečtu a pokud jsou vyšší než Kč 55 200,--, můžu tedy uplatnit, je to tak?
    Pak kdybych u podnikání uplatňovala výdaje paušálem, tak budu srovnávat daňové základy.
    Tj. ze zaměstnání je to z Potvrzení o příjmech ř. 8 (příjmy zvýšené o pojistné) a z podnikání příjmy snížené o výdaje (% paušálu).
    Pokud DZ ze zam. vyjde vyšší než DZ z podnikání, daňové zvýhodnění uplatnit můžu.
    Postupuju správně?
    A ještě,prosím - výroba keramických výrobků - lze zařadit do řemeslných činností (paušál 80 %)?
    Děkuji moc, potřebovala jsem si to ujasnit.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 4. 2016 15:08

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: Daň.zvýhodnění na děti-na DP
      Jedná se o níže uvedenou živnost?
      21. Výroba stavebních hmot, porcelánových, keramických a sádrových výrobků
      http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2008-278

• 1. 4. 2016 15:27

LK (neregistrovaný)

Ano, do této činnosti jsem to zařadila.
      A ohledně toho DZ - napsala jsem to dobře? Moc děkuju!

• 1. 4. 2016 15:34

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Pokud je to živnost Výroba stavebních hmot, porcelánových,.., tak se jedná o volnou živnost. Ne řemeslnou.

Zbývající část dotazu bych nechala na laskavém posouzení ostatních zde konzultujících.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).