Elektronický podpis - datová schránka

• (neregistrovaný)

3. 4. 2016 14:43

Dobrý den,
    chtěla bych poradit.
    Provádím účetnictví několika OSVČ. Veškerá hlášení provádím přes portál mfcr. Kde si zároveň po odeslání vyjedu protokol o odeslání.
    Pak musím sehnat odpovědnou osobu, aby protokol podepsala a do 5 dnů tento protokol musím doručit na FU.
    Je možnost, že abych mohla přímo z účetnictví posílat formuláře na FU.
    Sice mají všichni datovou schránku, ale na to, aby dokumenty odeslali se nemohu vůbec spolehnout.
    Několikrát jim musím vše připomínat. Dnes jsem zjistila, že mají ode mně přeposlané daňové přiznání již 14 dní a dnes jej bude jeden (snad) odesílat.
    Chci jen v klidu pracovat. Když odešlu hlášení, tak už na to nechci myslet a v klidu se věnovat další práci.
    Podělte se se mnou o zkušenosti.
    Děkuji Hella

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2016 15:42

mirka..p (neregistrovaný)

Re: elektronický podpis - datová schránk
      Moje zkušenost je taková, že podnikateli přiznání pošlu e-mailem, napíšu mu do něj, do kdy se musí odeslat, uložím si e-mail a dále je to již na něm.... Když si nepodá, má problém on a ne já.
      Mám však některé "nadstandartní" klienty, u kterých mám plnou moc na podávání přiznání přes moji datovou schránku.

• 3. 4. 2016 16:00

Pix12

Tak jim to zkrátka odešlete, dál na to nemyslete a věnujte se další práci. Přesně jak píšete. Vím naprosto přesně, co máte na mysli, prošel jsem si tím taky.

Ten pocit, že by to člověk měl rád pod kontrolou a měl jistotu, že všechno pěkně odešlo tam, kam má znám. Nejde to. Já už jsem to alespoň vzdal. Udělám maximum do posledního okamžiku, který je ještě ,,na mé straně''. Dál to už prostě neovlivním.

• 3. 4. 2016 16:06

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Hello,

Mirka a Pix již odpověděli.

Kombinaci EPO + papír do 5 dnů nedoporučuji.

Nabízím ještě jednu variantu. Pokud mají DS, tak se nechte zmocnit pro odesílání pošty (nikoliv pro přijímání) tzv. KUKÁTKO. Pak budete mít odesílání pod kontrolou.

Ale jak píší kolegové, záleží na Vás do jaké míry se o klienty budete starat. Měla byste to mít přesně ošetřené ve smlouvě. Také byste to měla mít zaplacené.

Hezký den!

• 3. 4. 2016 18:38

Hella (neregistrovaný)

Děkuji za radu, nic jiného nechci jen KUKÁTKO. Musím to nějak dořešit a dotlačit je k tomu.
      A s tou druhou částí odpovědi "cha cha cha". Nevím, kdy bude práce účetních uznána. Hella

• 3. 4. 2016 18:50

mirka..p (neregistrovaný)

Hello, je to jen na Vás, jak moc si klienty "rozmazlíte".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).