Pohoda - ruční zaokrouhlení výkazu

• 3. 4. 2016 15:40

Po mnoha letech naprosto bezproblémové práce v programu Pohoda řeším problém, se kterým jsem se dosud nesetkal. Nesouhlasí aktiva a pasiva v rozvaze, program hlásí, že údajně o zaokrouhlení.

Rozvaha v haléřích je pochopitelně v pořádku a sedí ,,na haléř''. Rozvaha v tisících se nezobrazí a místo ní vyběhne zpráva o nesouhlasu a poměrně rozsáhlá tabulka s účty. Zde není možné nic přepsat, nebo alespoň netuším jak. Co je matoucí, že nesouhlasí aktuální období a úprava se má provést v agendě ,,výkazy minulých období''. Minulé období ale sedí, zde rozdíl není.

Setkal se s tím už někdo, nebo je to nějaká novinka ? Představa, že budu muset před každým tiskem výkazu hledat rozdíl v zaokrouhlení a někde něco přepisovat je docela nepříjemná.

Předchozí rok byl OK před uzávěrkou a sedí i teď po datové uzávěrce. Jsem z toho jelen. Ví někdo, jak z toho ? Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2016 16:35

Pix12

Re: Pohoda - ruční zaokrouhlení výkazu
      Update: tak v tabulce hodnoty přepsat jdou (dělal jsem to špatně) a pak se už výkaz zobrazí správně. Je to ale nutné dělat pokaždé před každým tiskem výkazů, takže to je radost. :-(

Nápověda je strašně matoucí. Jak jsem předpokládal tak změna v agendě výkazy minulých období pouze logicky ,,rozhodí'' minulé období a situaci nijak nevylepší.

Takže to už je v pořadí čtvrtá nepříjemnost v Pohodě, kterou řeším. A taková to bývala v tomto programu pohoda. :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).