Re: spolehlivý software mzdy - malá firm
já jsem maximálně spokojená s Účto2000
Myslíte aby byla zajištěna návaznost - nějaký převodový můstek do účta? To by snad pro nikoho neměl být problém a i to je pro nás kritérium - za kolik by to budoucí dodavatel naprogramoval. Máme takový méně obvyklý účetní SW, spolupracují s jedněmi, co dělají mzdy. Ale ti mají SW který celkem ujde, ale jsou neskutečně namyšlení a arogantní, tak k těm úplně prvním se vracet nechci. A spoustu věcí si tam člověk musel vést v Excelu, takže exporty čehokoliv z mezd do Exclelu (a do formátu pdf), aby se s tím dalo pak pracovat po svém, považuji za samozřejmost. Ten export do Excelu ti původní dodavatelé neměli, to mi vadilo.
Potvrzuji a naprosto souhlasím. Mzdy jsou v tomto sw samostatný modul, který nedělá chyby, má dokonalé výstupy a je na něj naprosté spolehnutí. Z původně malého doplňku před mnoha lety se stal robustní nástroj na zpracování mezd.
Program zvládá naprosto s přehledem vše od personalistiky (přihlášky, odhlášky, přehledy, ELDP ...) až po samotný výpočet mezd. PDF, XML, to je samozřejmost. Excel převody, to nevím, nikdy jsem to nepotřeboval.
Když jdu na kontrolu, zahlásím dopředu ,,Účto'' a přítomné pracovnici je hned jasné, že bude za chvilku hotovo. :-)
Souhlasím s Vámi. Excel výstupy v Účtu pokud vím nejsou, ale my je teda nikdy na nic nepotřebovali. DOS je silně archaický systém, jeho výhoda je v podstatě jen ve vynikající čitelnosti. Ale zase na druhé straně je Účto s Windows dokonale provázané, ať již přes PDF, XML, nebo třeba automatické aktualizace a propojení na ARES / VIES.
Účto (Tichý-Ježek) používám od r. 1992 ! včetně mezd, taktéž cca pro
50 - 60 zaměstnanců. Ježkovo Stereo je také velice dobré (jistě
to jeho uživatelé potvrdí), ale z Učta se dají výstupy z modulu mezd převést do Sterea i jiných SW. Nevím co ostatní SW mají lepšího
proto mě vadí i to, že s doporučením konkrétních SW neuvádíte
i ceny. Účto = 4000,- roční upgrade 2000,- a také možnost vyzkoušet
v demoverz a vše dopředu vyzkoušet v treninku.
Také záleží na tom, jak máte složité mzdy.... nerovnoměrnou pracovní dobu, exekuce, více pracovních smluv u 1 zaměstnance atd. né každý sw toto vše umí... a když ano, tak je samozřejmě dražší. Chce to asi vyzkoušet a pak podle požadavků se rozhodnout. Já mám Pamicu a jsem s ní velice spokojená.
>>Dobrý den. Prosím o radu, kdo máte zkušenosti s
>>jednoduchým a spolehlivým programem pro mzdy a
>>personalistiku pro malou firmu. Měsíčně mám max. 40
>>mzdových listů,
>>časté vstupy a výstupy zaměstnanců. Pořídili jsme
>>před
>>pár lety nový SW, ten byl fajn, ale pro malé firmy
>>nám
>>teď ukončili podporu. Šéf nebude souhlasit s ničím
>>drahým. Hlavně ať to nemá moc často chyby (i to se
>>stále
>>ještě dnes stává, no, programátoři jsou tady jen
>>lidi,
>>že) a ať se to moc často ročně neaktualizuje a nemění
>>- tím myslím změny, které nejsou nutné, nejsou kvůli
>>legislativě, ty nutné jsou. Mám na zpracování mezd
>>málo
>>času, dělám jinou průběžnou práci, tak se na SW
>>potřebuji spolehnout. Děkuji.
>Zatím moc děkuji za věcné odpovědi. O některých SW jsem nevěděla. Je zvláštní, že některé SW neumějí třeba souběh více PP a dohod, to máme stále a vůbec mne nenapadlo, že i na toto je nutné dát pozor.
>http://hj-soft.cz/
>
>moduly, dá se zakoupit, co potřebujete. Všechny
>výstupy, bez chyb, pravidelná aktualizace atd.
>Jsem s nimi velmi spokojená (mám srovnání s Money S3).
Re: OT MONEY S3
Mzdy nemají skoro žádné výstupy, volitelné sestavy. Konkrétní problém u mezd jsem měla jednou - u některý pracovníků se mi "zvojily" děti (prostě místo 2 měl najednou 4). Jen u některých. Naštěstí jsem si toho všimla. Na podpoře problém nenašli.
V účetnictví - všechno se dlouho počítá, když už dostanu výstup, nemůžu změnit styl výstupu (dám náhled k tisku a už to nejde posat e-mailem, musím dát vypočítat znovu, a zase to trvá dlouho)...
A tak. Jsou to takové drobnosti, které u mou preferovaného softwaru fungují a tady ne. Kdo nemá srovnání, možná mu to ani nepřijde.
Re: OT MONEY S3
Já to používám jednou za rok (podklady pro daň. poradce). Abych to převedla to excelu, tak to po mě chce nějakou placenou verzi něčeho. Takže na radu IT to tahám přes xml do xls a pak mažu hromadu údajů v jednotlivých řádcích, které jsou na nic.
Ano, jednou za rok to přežiju. Zase taková "drobnost".
Ale znáte to - stokrát nic umořilo vola.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 4. 2016 13:25
Dobrý den. Prosím o radu, kdo máte zkušenosti s jednoduchým a spolehlivým programem pro mzdy a personalistiku pro malou firmu. Měsíčně mám max. 40 mzdových listů, časté vstupy a výstupy zaměstnanců. Pořídili jsme před pár lety nový SW, ten byl fajn, ale pro malé firmy nám teď ukončili podporu. Šéf nebude souhlasit s ničím drahým. Hlavně ať to nemá moc často chyby (i to se stále ještě dnes stává, no, programátoři jsou tady jen lidi, že) a ať se to moc často ročně neaktualizuje a nemění - tím myslím změny, které nejsou nutné, nejsou kvůli legislativě, ty nutné jsou. Mám na zpracování mezd málo času, dělám jinou průběžnou práci, tak se na SW potřebuji spolehnout. Děkuji.