Re: Zápočtový list
>Dobrý den,mohl by mi někdo poradit prosím.
>Měla jsem DPP asi 3.měsíce a po 2.měsících pak PP
>přešel na smlouvu na dobu určitou. V zápočtovém listu
>mám ale zapsanou pouze dobu co trval PP na smlouvu,ale
>měsíce co jsem pracovala na dohodu zapsány nejsou.
Na každou ze smluv mělo být vystaveno samostatné Potvrzení o zaměstnání /dříve nazývané "zápočtový list/. Nelze to "spatlat" všechno dohromady.
>Dále
>mám v ZL od zaměstnavatele zapsané dosažené vzdělání:
>J-střední nebo střední odborné bez maturity i
>vyučení,přitom zaměstnavateli jsem svůj výuční list ,že jsem
>vyučena předložila při nástupu.
Můžete vyžadovat opravu, ale nevím, zda vám ten údaj v praxi k něčemu bude, když můžete doložit výuční list.
>A poslední, nemám v ZL
>výpočet prům.měsíčního výdělku.Mám trvat na opravení
>Zápočtového listu?
Tenhle údaj nemá v Potvrzení o zaměstnání co dělat. Na Vaši žádost ho zaměstnavatel uvede v samostatném potvzení - viz § 313 odst. 2 zákoníku práce.
Obsah potvrzení o zaměstnání viz § 313 odst. 1 zákoníku práce.
>Druhá kolegyně,která končila jako já má v dosažené
>kvalifikaci zapsáno,střední odborné s výučním listem a je
>vyučená jako já.Obě jsme pracovaly na stejné
>pozici.Děkuji za rady.Hanka
Dostala jste zápočtový ĺist pouze z PP, protože na každý pracovněprávní vztah se vystavuje ZL zvlášť. A jelikož ZP z DPP byste předávala nastupujícímu zaměstnavateli, který je stejný, tak vám jej zaměstnavatel z DPP nepředal a přímo si jej zřejmě založil.
Dosažené vzdělání bych nechala být, nový zaměstnavtel stejně bude požadovat znovu doložení vyučního listu. Výdělek se do ZL již několik let nepíše. Takže není důvod k opravě.
Děkuji za odpovědi,ale na předchozím ZL z června r.2015 mám napsaný výdělek za rozhodné období ,proto je mi divné,že tady to nemám ,tak nevím jestli to tam musí být nebo ne.
Dokonce by nemělo být. Přestavte si, že se nový zaměstnavatel pak dozví, kolik jste měla mzdu předtím - a přitom by to bylo něco, o čem se Vám zrovna nechce povídat.
V Zákoníku práce je přesně vymezeno, co by mělo Potvrzení o zaměstnání obsahovat. Údaj o výdělku tam uveden není.
ZP § 313
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2016 12:05
Dobrý den,mohl by mi někdo poradit prosím.
Měla jsem DPP asi 3.měsíce a po 2.měsících pak PP přešel na smlouvu na dobu určitou. V zápočtovém listu mám ale zapsanou pouze dobu co trval PP na smlouvu,ale měsíce co jsem pracovala na dohodu zapsány nejsou. Dále mám v ZL od zaměstnavatele zapsané dosažené vzdělání: J-střední nebo střední odborné bez maturity i vyučení,přitom zaměstnavateli jsem svůj výuční list ,že jsem vyučena předložila při nástupu. A poslední, nemám v ZL výpočet prům.měsíčního výdělku.Mám trvat na opravení Zápočtového listu?
Druhá kolegyně,která končila jako já má v dosažené kvalifikaci zapsáno,střední odborné s výučním listem a je vyučená jako já.Obě jsme pracovaly na stejné pozici.Děkuji za rady.Hanka