Re: paušál na auto
Přímo, v návaznosti na plnění § 72/1 ZDPH = prokazování
že vozidlo je používáno =(1) Plátce je oprávněn k odpočtu daně na vstupu u přijatého zdanitelného plnění, které v rámci svých ekonomických činností použije pro účely uskutečňování =
Jak jinak prokázat než Knihou jízd?
Pozn. chybně jsem u § 72 uvedl ZDP místo ZDPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2016 12:14
Můžu prosím poprosit o radu.Vedu DE jsem plátce DPH,FO, v majetku FY mám dvě auta..na jedno uplatNuji paušál 5.tis/měsíc neuplatnuji odpočet DPH, nevedu knihujízd.Pro letošní rok bych chtěl uplatnit paušál i na to druhé auto s tím že bych uplatnoval odpočet DPH.Znamená to, že bych vedl knihu jízd.,platbu za naftu bych dal nedanově.Je to tak nebo je v tom problém.Ještě pro úplnost..první auto využívám jen v rámci podnikání,zakázky,nákup materiálu apod. druhé auto mají k dispozici zaměstnaci k navážce materiálu a dopravy na zakázky. Vidíte v tom nějaký problém nebo tak jak píšu je to v pořádku a můžu to tak udělat Děkuji.