Chyba v roce 2014

• (neregistrovaný)

6. 4. 2016 18:30

potřebovala bych poradit: zjistila jsem, že se mi podařilo v roce 2014 vynechat tři faktury přijaté, do dph je mám, ale nemám v nákladech, jak se mám zachovat, mám opravit , nebo nechat tak, měli jsme sice zisk, ale uplatnili jsme ztrátu z roku 2012, může někdo poradit, co když budou kontrolovat z FU asi se budou divně tvářit, co s tím děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2016 23:05

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: chyba v roce 2014
      A jak máte FP zaúčtované? Že se vám dostaly do DPH a ne do nákladů a závazků? A uhradit je dosud dodavatelé nechtěli? Nebo byly hrazeny v hotovosti a nesouhlasí vám také závazky?
      Jak vidíte otázek je mnoho, musíte dotaz více upřesnit.

• 7. 4. 2016 1:10

asa (neregistrovaný)

když jsem si přetahovala data z počítače do počítače, nějak se mi přihodilo, že jsem si to přemázla, platby jsou hrazené , takže nemám v nákladech a nejsou tím pádem zaúčtované, ale jsou uhrazené, a protože jako první dělám dph , tak do dph se dostaly? Děkuji jestli poradíte, mám dělat dodatečné, nebo nechat tak? Děkuji

• 7. 4. 2016 11:53

Daniela K. (neregistrovaný)

Povinnost podat dodatečné přiznání na nižší zisk není, to je na vašem rozhodnutí. Z toho co jste napsala, jsem pochopila, že tyto tři FP máte jen v evidenci DPH r.2014 = DPH bylo nárokováno a uhrazeny byly také v r.2014, ale nejsou zaúčtované. Jedná-li se o podvojné účetnictví (píšete o nákladech) - nemůže vám souhlasit na daný stav účet 343 a 321. Proto bych zaúčtovala nyní v r. 2016 tyto tři FP 426, 343/321, s tím, že už tyto FP nevstoupí do DPH -odpočet DPH už byl nárokovaný.

• 7. 4. 2016 12:14

asa (neregistrovaný)

děkuju za radu, přesně, tak se nám to stalo, precizně popsáno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).