Re: chyba v roce 2014
když jsem si přetahovala data z počítače do počítače, nějak se mi přihodilo, že jsem si to přemázla, platby jsou hrazené , takže nemám v nákladech a nejsou tím pádem zaúčtované, ale jsou uhrazené, a protože jako první dělám dph , tak do dph se dostaly? Děkuji jestli poradíte, mám dělat dodatečné, nebo nechat tak? Děkuji
Re: chyba v roce 2014
Povinnost podat dodatečné přiznání na nižší zisk není, to je na vašem rozhodnutí. Z toho co jste napsala, jsem pochopila, že tyto tři FP máte jen v evidenci DPH r.2014 = DPH bylo nárokováno a uhrazeny byly také v r.2014, ale nejsou zaúčtované. Jedná-li se o podvojné účetnictví (píšete o nákladech) - nemůže vám souhlasit na daný stav účet 343 a 321. Proto bych zaúčtovala nyní v r. 2016 tyto tři FP 426, 343/321, s tím, že už tyto FP nevstoupí do DPH -odpočet DPH už byl nárokovaný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2016 18:30
potřebovala bych poradit: zjistila jsem, že se mi podařilo v roce 2014 vynechat tři faktury přijaté, do dph je mám, ale nemám v nákladech, jak se mám zachovat, mám opravit , nebo nechat tak, měli jsme sice zisk, ale uplatnili jsme ztrátu z roku 2012, může někdo poradit, co když budou kontrolovat z FU asi se budou divně tvářit, co s tím děkuji.