Re: Pokladní doklady hrazené soukr. kart
Mohu je tedy normálně bez problému zaúčtovat?
Stanovete si pravidla, např. si stanovte pro doklady v pokladně
Datum zaúčtování = datum ke kterému bude proveden odpočet DPH = skutečné datum proplacení výdaje/nákladu z pokladny (pokud to tedy nebudou doklady starší 3 let).
Doklady nad 10.tis.Kč = DPPD uvedené do KH podle data uvedeného vystavovatelem dokladu.
>>>>>>>>
>>>>>>>>Proplatila mu i ty cigarety?
>>>>>>>Ne ty ne, jenom tankování.
>>>>>>Mohu je tedy normálně bez problému zaúčtovat?
>>>>>Ano. Je fuk jestli platí v hotovosti nebo soukromou
>>>>>kartou.
>>>>Děkuji moc za informaci, mohu ještě požádat o info a
>>>>když mám doklad starý? Mohu dát DUZP dle dokladu,
>>>>zaúčtovat k datu kdy jsem obdržela a uplatnit si
>>>>DPH?Jedná
>>>>se např o dva doklady a měsíc staré. Děkuji předem za
>>>>radu.
>>>
>>>Kdy byly platby proplaceny z pokladny zaměstnanci?
>>>
>>Právě také k pozdějšímu datu. Jsou to většinou nějaké
>>zapomenuté doklady které zaměstnanci později najdou
>>že
>>si je nestihli dát proplatit.
>
>Stanovete si pravidla, např. si stanovte pro doklady v
>pokladně
>Datum zaúčtování = datum ke kterému bude proveden
>odpočet DPH = skutečné datum proplacení výdaje/nákladu z
>pokladny (pokud to tedy nebudou doklady starší 3 let).
>
>Doklady nad 10.tis.Kč = DPPD uvedené do KH podle data
>uvedeného vystavovatelem dokladu.
ano ano, to jsme si již stanovili, ale zatím zde fungovalo že sem se snažili doklad zpětně ještě nějak natlačit, nebo se neproplatil a nebo se u něj neuplatnilo DPH. Už máme ve fakturách stanoveno kdy bylo
doručeno a kdy DUZP. Mohu tedy mít např. v březnových dokladech doklad za únor a uplatnit si DPH? Přijde mi škoda že se to tu tak nedělá. Bylo mi řečeno že by se muselo strčit do měsíce kdy byl doklad vystaven a dělat dodatečné DPH.
>
Jako externí účetní bych si něco takového nedovolila, vždyť bych poškodila klienta tím, že neuplatním odpočet DPH jen proto, že předá doklad se zpožděním.
Na výstupu je to jasné - dodatečné přiznání k DPH. Ale na vstupu - plátce DPH má 3 roky na uplatnění odpočtu DPH, tak proč něco nechávat čápovi?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2016 11:31
Chtěla bych požádat o info. Dostávají se mi nyní do ruky pokladní doklady kdy z pokladny byl proplacen lístek např. za tankování a řidič uhradil svojí soukromou platební kartou a pokladní mu proplatila. Někdy dokonce jsou i na lístku položky jako cigarety. Mohu tedy účtovat tyto doklady do pokladny, i když jsou hrazeny cizí kartou a vyškrtnu si např. zbytek položek který tam nepatří? Předem děkuji za info. Stále na ně apeluji aby hradili v hotovosti ale nemají provozní zálohy.