Re: OT nepodep x dodateč podpis prohláše
Tak že když se vám prohlášení vrátilo nepodepsané, tak na jakém základě byla sleva na poplatníka za únor uplatněna?
Vrátilo se do zpracování mezd za leden nepodepsané. Znovu posláno zpět (po 15.2.), tentokrát se vrátilo podepsané, za únor sleva poskytnuta.
Asi tuším - neměla jsem uplatnit slevu na poplatníka ani za únor kvůli chybějícímu datu? By mě ten chlap sežral....
No, já bych tedy bez data podpisu nedala. Sama datum podpisu dopsat nemůžete a když pošlete zase zaměstnanci, co když tam napíše datum třeba lednové? Potom by to bylo na vás, že jste slevu za leden neuplatnila a musela byste si tu "svojí" chybu co nejdříve opravit.
Když dopíšete datum vy, třeba ten den, kdy se vám vrátilo jenom podepsané, může vás obvinit, že jste si tam napsala sama co se vám hodilo.
Sežrat by měl ne vás, ale klienta, který si to od něho vzal pořádně nevyplněné a třeba mu ani nevysvětlil co a jak.
Klient to předá dalšímu pracovníkovi, ať to rozdá k podpisu, ten už ví prd (a klient asi vlastně taky).
naštěstí uvedený pracovník už končí, s ostatníma nebyl problém (nebo mi zavolali). Nevím, jak to kouleli s předchozí účetní. Když prý nikdy nic nepodepisoval.
No nic, postěžovala jsem si. Děkuji za "vyslechnutí"
Nejhorší je, že uvedenému pracovníkovi asi nemám šanci vysvětlit, nemá na to kapacitu.
....
>>>>>
>>>>No, já bych tedy bez data podpisu nedala. Sama datum
>>>>podpisu dopsat nemůžete a když pošlete zase
>>>>zaměstnanci, co když tam napíše datum třeba lednové?
>>>>Potom by to
>>>>bylo na vás, že jste slevu za leden neuplatnila a
>>>>musela byste si tu "svojí" chybu co nejdříve opravit.
>>>>
>>>>Když dopíšete datum vy, třeba ten den, kdy se vám
>>>>vrátilo jenom podepsané, může vás obvinit, že jste si
>>>>tam
>>>>napsala sama co se vám hodilo.
>>>>Sežrat by měl ne vás, ale klienta, který si to od
>>>>něho
>>>>vzal pořádně nevyplněné a třeba mu ani nevysvětlil co
>>>>a jak.
>>>
>>>
>>>
>>>Klient to předá dalšímu pracovníkovi, ať to rozdá k
>>>podpisu, ten už ví prd (a klient asi vlastně taky).
>>>naštěstí uvedený pracovník už končí, s ostatníma
>>>nebyl
>>>problém (nebo mi zavolali). Nevím, jak to kouleli s
>>>předchozí účetní. Když prý nikdy nic nepodepisoval.
>>>
>>>No nic, postěžovala jsem si. Děkuji za "vyslechnutí"
>>>
>>>Nejhorší je, že uvedenému pracovníkovi asi nemám
>>>šanci
>>>vysvětlit, nemá na to kapacitu.
>>>
>>Když tam máte letos jeho podpis, mrkněte na dřívější
>>podpisy, jsou si alespoň podobné? Je možné, že to
>>účetní podepisovala za ně, aby to měla jednodušší.
>
>nevím, a už se to nedozvím. Mě připadají stejné.
No jo, datum podpisu tam ale být musí. Když tam bude do 15.2., tak mu sleva náležela i za leden, to by znamenalo Vaši opravu. Když tam bude pozdější únorové datum, tak měla být sleva až od března. Já bych to asi vzala na sebe, že jsem se spletla, datum bych nechala vypsat 15.2. a daň bych mu vrátila. Myslím, že s tím celkově budete mít méně práce, než když do 15.2. příštího roku podepíše dodatečně za leden 2016. A pokud nepodepíše dodatečně, pak nemůže žádat o RZD a měl by povinnost podat DP kvůli tomu, že měl zálohovou daň při nepodepsaném prohlášení.
Karo - dodatečně nic nepodepíše, protože tomu vůbec nerozumí. A včera skončil. Dostane potvrzení o zdanitelných příjmech (které by dostal tak i tak).
I Vám Karo děkuji za příspěvek.
Už přemýšlím, jak to nastavit, aby se podobné situace (kdy u podpisu nejsem osobně) už nestávaly. (jako externí dostávám podklady jednou za čas a takovéhe jobovky mi nikdo nehlásí, protože netuší, co to znamená. A na nové kolečko už pak před výplata nezbává čas).
Re: OT dodatek
Nové info - poslala jsem mu zápočťák doporučeně, už přes týden to leží na poště. Včera jsem byla u jeho bývalé vedoucí a hlásila jí, že kdyby se náhodou sháněl po zápočtáku - má ho na poště. Povídala, že pán mluvil o dovolené ve Španělsku :-D
A pak, že nemá co jíst...
A já budu stát fronty na poště a platit poštovné jak blb.
Jak říká dr. House - všichni lžou....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2016 15:21
Předala jsem klientovi k podpisu prohlášení k dani zaměstnanců. Měl to všem předat a nechat podepsat. Jeden pracovník nepodepsal, vrátilo se mi to bez podpisu. Zpracovala jsem mzdy za leden bez slevy na poplatníka (dotyčnému nepodepsanému se srážela daň 1800 Kč). V půlce února volal, proč má srážku, že má nižší výplatu. Tak jsem mu to vysvětlila = odmítl podepsat, má sraženou zálohu na daň, kterou mu pravděpodobně vrátí při ročním zúčtování.
Poslala jsem to prohlášení zase zpátky k podpisu. V únorové výplatě už měl slevu na poplatníka.
Teď volal, jestli bude mít v březnové výplatě vrácenou tu sraženou daň za leden. Tak jsem mu znovu vysvětlila, že ne, že až při ročním zúčtování.
Pán evidentně vůbec neví, která bije, pořád prohlašoval, že on NIKDY nic nepodepisoval, proč najednou musí.
Jak byste se zachovali? Mám mu ten leden opravit nebo se na něj mám vykašlat?
(brečel, že nemá co jíst)
Moc se mi to opravovat nechce, třeba si to aspoň bude pamatovat, že se má ptát, když něco neví. Strašně se divil, proč ho nikdo neinformoval.