Re: DPH pokladna-evidence daň. dokladů
Zpracováváme stejně jako Vy. Vyřadíme doklady nad 10 tisíc, ty zaúčtujeme jednotlivě a soupisky děláme záměrně tak, aby celková částka nepřesáhla limit 10 tisíc (lépe se to ohlídá). Do limitu žádné DIČ, ani datum, ani čísla DD neevidujeme.
Za každý doklad rozpis základ daně, daň a součty jedním zápisem do pokladny. Budeme to tak dělat dál, s KH to nemůže být ani nadále problém.
Re: Děkuji.
Děláme také tak, velké přes 10 tis. jsem vyřazovala do faktur už dřív, je to přehlednější. Pokud někdo dostane jen fakturu a nemá stvrzenku na úhradu, tak buď okopíruji fakturu a napíšu na kopii, že jde o úhradu, nebo prostě jen na pokladní doklad napíšu číslo uhrazené faktury. Náš program sice umí v pokladně vyplnit vše (pokud bych uvedla DIČ), ale raději mám vše větší pohromadě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2016 9:54
Dobrý den,
s tím kontrolním hlášením (a zejména slibovanými kontrolami) mi vyvstala otázka ohledně vedení evidence k přijatým daňovým dokladům, placeným z pokladny.
Zatím jsem měla datum výdeje z pokladny, základ daně a daň
podle jednotlivých řádků (např. V-10/2015, 4.1.2015 a rozpis základů daně u jednotlivých dokladů, třeba 20 kousků při vyúčtování zálohy).
Většinou do 10 tis., zjednodušené, ale občas i faktura do 10 tis., když nedali samostatně potvrzení o zaplacení a napsali ho jen na fakturu.
Poraďte mi prosím někdo - stačí to tak, nebo musím vypisovat všechna ta čísla daňových dokladů, DIČ, DUZP apod.
Běžná kontrola DPH s tím neměla problém, protože bylo průkazné,odkud se tam ty částky berou, ale nevím, zda je to dostačující i do budoucna.
Dík za radu.