Re: Náhrady mzdy za svátek, dovolená
Myslím tím, že byste měli mít nějaký vnitřní předpis, který by stanovil, jakým způsobem budete u měsíční mzdy svátky platit. Třeba administrativa měsíční mzdu nekrátit a technici svátky náhradou. Aby mzdová každý měsíc nedělala: "Enyky benyky kliky bé..."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2016 10:55
Prosím jen takový dotaz
U měsíční mzdy, když má někdo pevně danou měsíční částku např. 11000 se náhrady za svátek nepočítají z průměru je to tak?? Pouze dovolená
U zaměstnance s hodinovou mzdou např. 75kč/hod, se svátek z průměru počítá je to tak?
Program mi nabízí zda chci vypočítávat náhradu mzdy za svátek z průměru? S tím že nad tímto je doplnění pracovně právní průměr a já si všimla, že u některých zaměstnanců to tam mám zakliklé někde ne.
Vycházela jsem původně z mzdových listů bývalé účetní a ta tam u měsíční mzdy má u zaměstnaného statutárního orgánu podle výpočtu, že počítá svátek z uvedený náhrady a u druhého zase ne. Tak jsem poněkud zmatená.