Re: pojistné přiznání elektronicky?
Mate-li na mysli u "Pojistné přiznání" roční přehled příjmů na ČSSZ a ZP, a jste tzv.OSVČ, tak na serveru ČSSZ je elektronický formulář, který na serveru vyplníte a rovnou v xml formátu pošlete datovkou. U zdravotní pojišťovny, kde jste pojištěn, tak na jejich serveru je rovněž formulář, který po vyplnění můžete odeslat datovkou.
pojistné přiznání - II. pilíř
Pojistné přiznání (třetí a poslední;-) k důchodovému spoření do II. pilíře - xml verzi jsem na EPO nenašel, jenom na www.danovasprava.cz u tiskopisů 2016 jsem stáhl to pravé PDF, co se dá vyplnit v PC.
Teda - já jsem podával papírově, tak jsem pak tiskl. ale pro elektronické bych vyvezl vyplněné pojistné přiznání do PDF a připojil to k DPFO jako e-přílohu. Ale může se podat i samostatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2016 11:41
Dobrý den, moc prosím o radu, podávám přiznání k dani z příjmu elektronicky, jsem FO, mám datovou schránku. Musím podat i Pojistné přiznání. Mám ho vyplnit ručně, a přiložit jako přílohu k přiznání? Nebo poslat datovkou zvlášt? moc děkuji