Daňové zvýhodnění a vyúčtování

• (neregistrovaný)

8. 4. 2016 14:28

Dobrý den,

mám takový problém. V práci, kde pracuji cca 7 měsíců jsem požádala o proúčtování daní. Zbytek roku jsem byla doma a nikde nepracovala. Můžete mi prosím poradit co se týká slevy na dítě?
    Co pracuji tak si dítě uplatňuji měsíčně. Já si myslela, že ve vyúčtování budu mít dceru uplatněnou za 12 měsíců. Ale účetní mi řekla, že jen za těch 7 měsíců. Teď jsem zmatená. Jak to je správně.

Nevyznám se v tom, proto moc prosím o rady.

Děkuji

Mi.M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2016 14:41

RenataH (neregistrovaný)

Re: Daňové zvýhodnění a vyúčtování
      pravdu máte vy. Pokud nikdo jiný neuplatňoval, máte nárok na daňové zvýhodnění na dítě za celý rok. paní účetní by měla RZD opravit, ovšem jak je vidno, bylo by pro vás lepší podat si DP

• 8. 4. 2016 14:42

v.e.n.d.y.

Pokud jste měla dceru celý rok ve své péči, neuplatňoval na ni daňový bonus nikdo jiný, dcera byla celý rok vyživovaným dítětem a vydělala jste si víc jak šesti násobek minimální mzdy, pak máte nárok na celý bonus za rok 2015 a Vaše účetní nemá pravdu.

• 8. 4. 2016 14:52

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Na daňový bonus má v roce 2015 nárok každý, kdo má příjmy ze zaměstnání, z podnikání, z kapitálového majetku nebo z pronájmu alespoň 55 200 Kč. Měla jste roční příjem alespoň 55 200 Kč?

• 8. 4. 2016 15:32

Mi.M. (neregistrovaný)

Velice děkuji za rady. Měla jsem víc jak 55 200. Jdu to řešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).