Začátek Daňové evidence(neplátce DPH)

• (neregistrovaný)

11. 4. 2016 12:48

Dobrý den,
    mám takový problém. Manželka se po přerušení rozhodla obnovit živnostenský list i když v trochu jiném oboru. Zašli jsme na ŽÚ a tam jsme se dozvěděli, že přerušení již skončilo,takže živnost má aktivní. Nechali jsme tedy připsat k živnosti další potřebný obor a následně vyrazili na zdravotku a sociálku, kde se přihlásila jako OSVČ. To vše proběhlo cca k 15.dnu daného měsíce.
    Trochu problém je, že manželka zkoušela svou činnost(prodej vlastních výrobků přes internet), již před tímto datem (vím, že se to nemá, ale přiznám se, že jsem výdělku v tomto oboru příliš nedůvěřoval). Je možné zahrnout do Daňové evidence(dříve jednoduché účetnictví) výdělky a náklady učiněné před tím 15. dnem daného měsíce? Moje představa je, že bych zaevidoval vše od 1. dne daného měsíce. Živnost byla aktivní (z pohledu ŽÚ a FÚ), zálohy na zdravotní a důchodové platím bez tak za celý měsíc. Jen mám trochu obavu, zda se nemůže stát, že při daňovém přiznání nějak dorazí informace na Zdrav. poj. a OSSZ o tom, že podnikání probíhalo již před zaregistrovaným datem?
    Předem díky za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).