Re: Za razítka na DAP se musí platit 243
S tou žádostí jsme to zažili tak před 10 lety, tak to asi stále trvá. Že by chtěli i v tomto případě peníze jsem nevěděla, ale nepřekvapuje mně to. A co by banka říkala, kdybyste podal DS a měl jen potvzení o podání. Asi podle toho, na co to máte. Ale je to hrozné.
Banky si žijí svůj život, trvalo dlouho, než jsem je přesvědčila, že doručenka z DS je to jediné co ode mne dostanou jako potvrzení o podání DP- že pro žádná razítka na FÚ nepůjdu- bylo to na úvěr pro s.r.o., managoři banky žijí ještě v době papírové ne elektronické.
Souhlas, k něčemu takovému by mě tedy nedotlačili ani omylem. Dnes už není ,,doba razítková'' časy se mění, jenže oni to ještě nějak nestačili zaznamenat. :-)
Podobná legrace bývá ještě na malých pobočkách ČSSZ (s razítkama), ale tam je to jen taškařice, která naštěstí nikoho nestojí peníze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2016 16:50
Byl jsem dnes na svém FÚ (Ústecký kraj), banka mě poslala na FÚ, aby mi dali na přiznání na každou stránku a na přelepku přes sponku sešívačky razítko. Že mi jinak takto moje DAP neuznají - mám jen razítko z podatelny na titulní straně, když jsem DPA podal.
Na FÚ mi paní řekla, že si kvůli tomu musím podat žádost na zvláštním formuláři (překvapilo mě, že na to mají i formulář) a že pak každá stránka bude stát 270 Kč. V mém DAP je 9 stránek, takže 2430 Kč.
Mají na to právo?
Nicméně banka to požaduje, tak nevím, co mám dělat. Jsem z toho trochu zoufalý.