Re: přerušení živnosti
únor - podnikání na hlavní činnost
březen - podnikání na hlavní činnost
duben - podnikání na hlavní činnost
květen - podnikání na hlavní činnost
červen - podnikání na hlavní činnost
červenec - podnikání na hlavní činnost
srpen - podnikání na hlavní činnost
září - podnikání na hlavní činnost
Jak jste psala, přerušení netrvalo od 01 do 09 nikdy celý měsíc (důležité pro ZP) a ani jeden den neměl souběžně podnikání i zaměstnání (důležité pro SP)
Co výpis od zdravotní pojišťovny? Např. OZP má srozumitelné přehledy kde je uvedeno, jak v daném období byla OSVČ u ní vedena. A Přehled od OSSZ s předpisem záloh, zaplacených v roce 2015 obdržel?
Není ani tak důležité, kdy obdržel peníze za vystavené faktury, ale kdy podnikal.
žádné zálohy neplatil, na OSSZ v září nahlásil, že nepodnikal, dostal nějakou pokutu, přehledy nemá, teď se diví, že bude doplácet zpětně, i když neměl skoro žádné příjmy
přehledy jsem mu vyplnila přesně tak jak píšete, pouze v září se domnívám, že bude činnost vedlejší, když nastoupil 7.9. do zaměstnání...
trochu mě zmátlo, že jsem se dočetla, že přerušení živnosti se nemusí hlásit na živnost.úřadě, tak jestli by nestačilo dohlásit se v těch měsících, kdy opravdu vystavoval faktury, ale to asi nelze,
jako OBZP se také nehlásil
myslím, že postupuju správně, bohužel bude muset doplatit ty zálohy
Vedlejsi SP - musel by mít souběh PP a OSVČ alespoň 1 den
Vedlejší ZP - musel by být zaměstnaný cely měsíc
Přerušení činnosti na ZP a OSSZ - at Vám dodá doklady od ZP a od OSSZ ve kterých bude uvedeno, jak tam byl v jednotlivých měsících nahlášen.
Jinak opravdu není povinnost hlásit přerušení podnikání na ZU.
Ale poradit klientovi, aby cokoliv falsoval a prehlasoval zpětně, to bych neudělala.
Vůbec jsem mu nechtěla radit něco špatného, naopak aby se dohlásil k platbám záloh.
Mám tedy brát jako rozhodující doklady od zp a ossz, když di je znovu vyžádá, protože je zřejmě nemá a nemám se starat o výpis z ŽÚ ? I když se ty doby činnosti neshodují ? Ale myslím si, že chybu udělal on, jak by pak mohl vystavovat faktury, když jakoby nepidnikal.
Děkuji moc.
Vůbec jsem mu nechtěla radit něco špatného, naopak aby se dohlásil k platbám záloh.
Mám tedy brát jako rozhodující doklady od zp a ossz, když di je znovu vyžádá, protože je zřejmě nemá a nemám se starat o výpis z ŽÚ ? I když se ty doby činnosti neshodují ? Ale myslím si, že chybu udělal on, jak by pak mohl vystavovat faktury, když jakoby nepodnikal.
Děkuji moc.
>
>Nechte si předložit doklady z OSSZ a ZP, pak uvidíte.
>
Mohla bych se prosím ještě zeptat ?
Dnes jsem dostala přehled záloh od vzp:
1.1.15-19.1.15. Osvč
1.3.15-31.8.15 OBZP
Ossz
Předpis 1-4/15
Jak to tedy bude v přehledech ? U ossz je mi jasné, že hlavní činnost 4 měsíce, spíš nevím vzp.
Děkuji moc.
>
Přiznám se, že s tím, aby OSVČ měla v tom takový zmatek, jsem se ještě nesetkala. Mělo by to být nahlášeno stejně na ZP i na OSSZ. K tomu podle nově zjištěných informací měl nahlášeno na ZP přerušení podnikání v době, kdy podnikal, resp. minimálně vystavoval faktury.
Platil v době od března do srpna 2015 zdravotní pojištění jako OBZP?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 4. 2016 21:08
Poprosím o radu:
Mám jednoho výtečníka, který vystavil v květnu a v červnu 3 faktury, FO, příjmy paušálem, peníze mu přišly na účet 28.5., 7.8. a 7.9. - účtuji do příjmů.
V ostatních měsících příjmy neměl, pár dní byl na ÚP, nikdy po celý měsíc.
V září byl na OSSZ a ZP, kde oznámil, že nepodnikal a tudíž se nepřihlásil k zálohám. 7.9. nastoupil do zaměstnání.
Koukla jsem na ARES, kde má údaje : přerušení živnosti od 19.01.2015 do 02.02.2015,
30.03.2015 do 07.04.2015,
07.09.2015 do 31.12.2025
Podle mě by se měl dohlásit od ledna do září na ZP a OSSZ, protože přerušenou činnost po celý měsíc ani jednou neměl. Nebo stačí v ty měsíce, kdy měl příjmy z podnikání ? Jsem z toho už zmatená.
Určitě udělal chybu, když na OSSZ nahlásil, že nepodnikal.
Děkuji moc za radu.