Re: Výpověď z mé strany
Vážený pane,
neznáte-li okolnosti, nesuďte.
S přáním hezkého dne
AL
Já nesoudím, psal jsem v podmiňovacím způsobu. Mám však s českými zaměstnanci takovou zkušenost - když dají výpověď tak se na všechno vykašlou a "mají to na háku" nebo se rovnou "hodí marod" aby měli volno nebo aby šli na černo makat k novému zaměstnavateli.
...2měsíční výpověď začně běžet od následujícího měsíce tzn. že pokud dáte výpověď př. dnes 7.9.05, tak 2měsíční VL bude běžet od 1.10.05 do 31.11.05.Pokud se "hodíte marod" tak trvání se také započítává do 2výpovědní lhůty.Nevím z jakého důvodu odcházíte, ale dávejte si pozor na zdravotní přezkoušení, o které si může zažádat na zdravotní pojišťovně Váš zaměstnavatel.
Re: Co je to "zdravotní přezkoušení"?
.......tzn. že pokud budete mít podezření, že Vy jako osoba jste schválně onemocněla, tak může nakázat kotrolu, která bude chtít vidět od Vaší doktorky výsledky tzn. př. výsledky krve, atd. co prostě dokáže, že opravdu jste nemocná. Tohle řešení je opravdu až v extrémní situaci, ale tato situace může nastat.
Znám lidi, co přijdou k doktorovi, že jsou bez práce a než nastoupí na ÚP tak marodí 2 měsíce se zádama - až než by museli před posudkovou komisi. Ale zpět k dotazu. "zdravotní přezkoušení" není to samé jako "kontrola práce neschopných"?
....ne to není jen kontrola jak na nemocenské. Pokud půjdete marodit jak uvádítě př. bolesti zad, tak kontrola bude chtít vydět př.rehabilitace,snímky atd...Taky moc záleží jak moc máte dobrý vztach s svojí lékařkou a taky samozřejmně jak Váš zaměstavatel má dlouhé prsty. Pokud má on známe na úřadě, tak určitě do toho půjde.....a tak vystavujete Vaši lékařku riziku.
Pokud nemáte s lékařkou moc dobé vztahy, tak stejně nebudete marodit celé 2 měsíce...to by jste opravdu musela mít závažné důvody.Potom všem Vás bude také zaměstnavatel trošku trápit!
Plácáte nesmysly. To by nebyly takové problémy s nemocenskými. Jediný kdo může něco přezkoumávat je revizní lékař. Rozhodně nebude revizní lékař přezkoumávat každý podnět oed zaměstnavatele, to by nedělal nic jiného. Takže by musel mít zaměstnavatel hóódně velké známosti a dlouhé prsty, aby se revizák začal v něčem šťourat. Některé firmy si takhle dokonce řešily problémy, když nebylo co dělat. Tak si první zjistěte skutečný stav než tu budetet popisovat nějaké fiktivní zdravotní přezkoušení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 9. 2005 13:03
Dobrý den,
dal jsem výpověď a mám zájem o ukončení pracovního poměru dohodou k co možná nejdřívějšímu datu. Můj zaměstnavatel ovšem trvá na 2měsíční výpovědní lhůtě. Běží tato lhůta i v případě, že budu na nemocenské?
Doufám, že ano, ale můžete mi to potvrdit.
Díky,
AL