Re: OT: Zálohování dat-externí úložiště
Řešil jsem zálohování před časem. Zpočátku se zdál dobrý WD Smartware dodaný v omezené verzi spolu s diskem WD MyBook. Zdálo se, že to plní funkci, tak jsem zakoupil lepší verzi WD Smartware Pro.
Časem vyšlo najevo, že aplikace zálohuje nově vytvořené soubory, ale už nikoli nově vytvořené složky. Po množících se stížnostech dalších uživatelů na webu výrobce a po měsících, kdy výrobce chybu nedokázal vyřešit jsem aplikaci odinstaloval.
Takže pozor na tento sw, bývá k diskům WD ,,přibalen''. Disky tento výrobce umí asi nejlepší, software se mu ale moc nedaří.
Přešel jsem na Acronis True Image. Ten funguje dobře, je rychlý, používal jsem jej až do nástupu Windows 10.
Od Windows 10 používám opět zálohování ,,ruka-myš''. Zálohovací programy jsou asi dobré, ale moc do toho obvykle nevidíte a musíte tomu věřit. Mám nad tím rád větší kontrolu.
Takže zálohuji účetní data a dokumenty denně do archivů datovaných denním datem, ostatní jednou týdně ,,z gruntu vše'' a složky staršího data jednou za čas smažu. Vzhledem k tomu, že se jmenují ,,Zaloha-2015-12-28'' (například) nehrozí ani nechtěné smazání ostrých dat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2016 11:27
Dobrý den,
jaký používáte nejvhodnější program na zálohování dat z PC na externí disk (účto-v excel,fotky,videa,word-texty,tabulky atd.)
Program pouze na změnné části, aby nebyly vždy načítany veškeré data znovu a znovu a nedocházelo k duplicitě. Děkuji Jana