Nárok na nemocenskou

• (neregistrovaný)

14. 4. 2016 16:39

Dobrý den,
    prosím o radu. Od 02/14 do 09/14 jsem byla nemocenské. 10/14 jsem ve vrátila do práce, kde jsem dohodou ukončila pracovní poměr. 11/14 až do poloviny 1/15 jsem pracovala, ale ukončila jsem PP ve zkušební době. Pak jsem byla 1/15 až 12/15 v evidenci na ÚP, kdy jsem 11+12/15 pracovala na DPP. od 1/16 jsem k nim nastoupila na hlavní PP, ale ve zkušebce se mi vyskytla lepší nabídka práce, takže jsem dala ve zkušební době výpověď k 31.3.2016. Do nového zaměstnání jsem nastoupila 11.4. a včera jsem zjistila, že jsem těhotná. Neplánovaně. Doktor mi doporučuje pracovní neschopnost. Budu mít nárok na nějakou nemocenskou? Mám vydržet 3 měsíce zkušebky? Smlouvu mám jen do 31.10.2016. Jak do bude s PPM a RP? Nevím, co mám dělat. Je to teď nejlepší pracovní místo, které jsem dostala a hodně dlouho hledala.
    Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2016 8:18

Líba (neregistrovaný)

Re: nárok na nemocenskou
      Nemocenské pojištění vzniklo, podpůrčí dobu vyčerpanou nemáte, na nemocenskou nárok je. Zaměstnavatel s vámi může ukončit pracovní poměr po 14 dnech nemoci ve zkušební době. Vzhledem k tomu, že váš pracovní poměr je na dobu určitou a měl by končit ještě před nástupem na PPM, tak to možná neudělá. Pokud by to neudělal, měla byste nárok na PPM v ochranné době, pokud by vaše zaměstnání skončilo teď, požádáte o rodičovský příspěvek od narození dítěte.

• 15. 4. 2016 14:42

květa36 (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Akirát nevím, co myslíte tou podpůrčí dobou.

• 16. 4. 2016 6:47

Líba (neregistrovaný)

Podpůrčí doba u nemoci je doba, po kterou se může vyplácet nemocenská, u podpory doba, po kterou se vyplácí podpora. Psala jsem to proto, že jste svůj dotaz začala dlouhodobou nemocí v roce 2014.

• 16. 4. 2016 8:19

Květa36 (neregistrovaný)

Děkuji za vysvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).