Re: předčasné ukončení rodičovské dovole
Pokud tazatelka zaměstnavateli sdělila, že budete RD čerpat např. do tří let věku dítěte nebo nic neoznámila a zaměstnavatel automaticky předpokládá, že bude doma do tří let věku dítěte, tak těžko může prostě začít pracovat.
No, já bych souhlasila s dann, protože zaměstnankyně o RD žádá, určí dobu, a zaměstnavatel povoluje (dle zákoníku mu ani nic jiného nezbývá). Může žádat o RD opakovaně až do 3 let dítěte a zaměstnavatel vždy musí akceptovat. Analogicky když se chce vrátit dříve, tak by měla požádat, akorát že zaměstnavatel nemusí nebo může souhlasit.
Třeba žádá, třeba nežádá. To z dotazu není tak jasné, od koho to vzešlo. Měli jsme případ, kdy nám zástup skončil o 3 měsíce dřív, a než to někým zaplácnout, zavolali jsme paní, jestli by se mohla a chtěla vrátit dřív. Souhlasila. Chtít po ní, aby ona psala žádost, by mi fakt přišlo dost na hlavu.
Když chci PP ukončit dohodou, dohodu napíšu, druhá strana buď podepíše nebo ne. Nikdo nežádá, neschvaluje, nezamítá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2016 15:53
dobrý den, musím já napsat nějakou žádost nebo po domluvě se zaměstnavatelem on napíše? DĚKUJI