Re: úkolová mzda a její normy
Jako že by inspektorát mluvil do normování? Ten akorát zkontroluje, jestli mají zaručenou mzdu, vzhledem k druhu práce, jestli mají zaplacené přesčasy, další zákkonné příplatky, dovolenou a vůbec zda je dodržován zákoník. My tady taky nezjistíme, jestli mají ty normy měkké, tvrdé nebo nesplnitelné, aby si bez přesčasů a dalších příplatků, např víkendových, vydělali aspoň zaručenou mzdu.
Já pracovala pod agenturou poblíž pražského Palladia v hotelu poblíž.Na 1 pokoj bylo cca 12 minut,vše vypulírované,vůči nám stále nějaké výtky,zákazy,nařízení,co bychom mohli,spíše co nesmíme...atd.Když mi oznámili,že před hostem se nesmí jíst,pochopila jsem to,ale nemít u sebe ani butylku s vodou a lemtat na pokojích při žízni vodu z kohoutku??!Druhý den mě tam už neviděli.Aby né,personál víceméně ruskojazyčný,plat vydřený.Mám se ráda a v novém zaměstnání nyní mám až velký klid a stejné peníze.Mějte se rádi,lidi,nebuďte otroky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2016 18:30
Zdravím a prosím o drahocennou radu.Už 13.let pracuji jako pokojská v hotelu o počtu pokojů 214, 4.různých komfortních kategoriích.Po 3 rekonstrukcích se hotelové pokoje změnily komfortně a to znamenalo pro úklid delší a náročnější práci.Hotel má 13 pater z toho je 12 pater pro ubytování po 19 pokojích na jednom patře.Jsme placeni ůkolem to jest za pokoj 38kč,40kč,52kč,podle komfortu.Naše pracovní náplň začíná:
1.převzetím rozpisu pokojů
2.projití volných pokojů v jednom nebo i dvou patrech
3.sepsání konkrétně jakého ložního prádla budeme potřebovat
4.nafasování prádla v prádelně
5.dovoz prádla na patro
5.úklid pokojů cca denně 19-30 pokojů
k tomu abych nevypisovala vše,mám, ještě hodinové práce ,které zaberou zhruba 2.h,neustále se nám přidává hodinová práce,nezávisle zhodnocené objektivitou skutečností.Samozřejmě 7h prac. úvazek a chodíme domů o 2 h později,nepřetržitý provoz i víkendy a volno si nestačíme vybírat a o dovolené ani nemluvím.Naše vedoucí se snaží bojovat ale majitel vymýšlí stále nové věci.Už jsme ho ale vyzvali,bez úspěchu při jednání.porádíte mi prosím jak se můžeme bránit.1.pokoj v průměru trvá 15,20,30 min pokud host odjíždí a připravuje se pro další ubytování,zůstávající pokoje 8-10 min.Děkuji Eva