Re: Výše nemocenské
Nepopletla jsem data, ale napsala jsem po třech týdnech, patřilo po třech dnech. Odvezla mě rychlá...a vypadá to bohužel na dlouho, jsem stále v nemocnici...
Kalkulačku vyplnit neumím, nevím jak se tam zahrnuje 5 měsíců evidence na UP apod., takže i nadále nevím nic.
Výdělky v minulém zaměstnání ani evidenci na ÚP vůbec nebudete brát v úvahu. Náhrada mzdy v prvních 14 dnech, hrazená zamêstnavatele, bude počítána z hodinového průměru pravděpodobného (hrubého), který určí současný zaměstnavatel. A nemocenská od sociálky bude počítána z denního vyměřovacího základu, který se rovná 1/30 pravděpodobného hrubého měsíčního výdělku u tohoto nového zaměstnavatele.
Výdělky v minulém zaměstnání ani evidenci na ÚP vůbec nebudete brát v úvahu. Náhrada mzdy v prvních 14 dnech, hrazená zamêstnavatele, bude počítána z hodinového průměru pravděpodobného (hrubého), který určí současný zaměstnavatel. A nemocenská od sociálky bude počítána z denního vyměřovacího základu, který se rovná 1/30 pravděpodobného hrubého měsíčního výdělku u tohoto nového zaměstnavatele.
Nadále nevíte nic, protože jste nenapsala nic, z čeho by se to dalo vypočítat. Bylo by potřeba znát vaši předpokládanou hrubou mzdu (z čistého to je jenom odhad) a přesný datum onemocnění. To, že jste neměla příjem ani za 7 kalendářních dnů, naprosto mění situaci. Odpověď Kary je správná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2016 19:31
Dobrý den, prosím o pomoc s výpočtem výše nemocenské. Do 30.10.2015 jsem celý rok 2015 pracovala za cca 21.500.- čistého/prům. za měsíc. Pr. poměr byl na dobu určitou. Následně jsem byla v evidenci UP (1.11.2015 - 31.3.2016). Od 1.4.2016 jsem zaměstnaná u jiné firmy za cca 13.000,- kč čistého/měs. Jak se mi budou počítat nemocenské dávky, když jsem hned po třech týdnech vážně a dlouhodobě onemocněla.
Děkuji