Účetní sama na sebe

• (neregistrovaný)

17. 4. 2016 13:41

Zdravím, chtěla bych se vás zeptat kdo děláte účetnictví sami na sebe, kolik máte firem? Co vše pro firmy děláte? Jak často se s nimi scházite, posíláte vše možné?
    Byla jsem roky zaměstnaná jako účetní. Dostala jsem nabídku vzít si jednu firmu na sebe. Neumím si ale představit že bych k tomu dělala něco dalšího. Firma je poměrně malá ale jejich požadavky na mě jsou velké. Jsem stále na telefonu, maily s požadavky chodí celé dny. Ráda bych měla více firem ale nevím jak to vše stíhat. Jak to děláte?
    Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2016 15:02

katka2 (neregistrovaný)

Re: Účetní sama na sebe
      Požadavky jsou tak velké, jak dovolíte. Když si zvyknou, že jste nonstop k dispozici, tak se nedivte, že to využívají. Platí tak, aby vás uživili jen oni?

• 17. 4. 2016 15:10

Pix12

Pokud Vás takto vytěžují, měla by tomu odpovídat fakturace, tedy jinými slovy mělo by Vás uživit už jen to. Pak si k tomu můžete vzít nějakou drobotinu.

Jinak 10-12 hodin denně je u nás standard, volné víkendy jen v období, kdy není čtvrtletní DPH, někdy jen neděle, tento týden třeba jedeme nonstop a na volno je nárok až večer. :-)

• 17. 4. 2016 15:50

Účetní p (neregistrovaný)

Děkuji, finančně mi to právě nestačí, navíc nechci být závislá jen jedné firmě.
      Bojím se, že když se vzepřu jejich požadavku ukončí se mnou spolupráci. To se vám nestává?

• 17. 4. 2016 16:10

Pix12

Máme už léta zavedenou klientelu, samozřejmě pokud přibude někdo nový a není s ním možná rozumná spolupráce, tak se to musí ukončit, tady nejde nic dělat napůl. Ono ale těch nových moc není, účetní jsou silně přemnožení a nabídka převyšuje poptávku.

Tomu ,,vzepřu se požadavku'' moc nerozumím. Buď je to dobře zaplacené a pak musím s náročnějšími požadavky počítat, nebo to zaplacené není a pak jsou jen dvě možnosti, upravit cenu, nebo to pustit. Když Vás práce nebude těšit, je to stejně na houby.

Když budete mít klientů třeba deset, stejně se Vám nejspíš časem jeden rozjede tak, že bude majoritní a budete na něm tak trochu závislá. Pracovně i finančně. Důležité je se stoupajícím objemem práce také adekvátně upravovat cenu. :-)

• 17. 4. 2016 16:23

katka2 (neregistrovaný)