Re: EET bez fyzické pokladny
No, platit měsíčně 300 Kč (resp. 600, protože manželka je také ext. účetní), to tedy opravdu ne. To snad raději nějaké HW pokladničky.
Pořád doufám, že se objeví nějaká jednorázová aplikace bez paušálů, kterou nainstaluji na PC a když mi někdo zaplatí hotově, připojí se aplikace k MF a vygeneruje si kód a vystaví stvrzenku.
Dobrý den,
nabízím doučování v Hradci Králové a taky budu potřebovat pokladnu na EET. Nevíte o někom, kdo by ji v Hradci Králové levně dodal? Děkuji moc.
http://matematika-cestina-anglictina.webnode.cz
>
>>>>>http://e-trzby-pohoda.cz/technicke-reseni/
>>>>>
>>>>>
>>>>omlouvám se, asi mi to při pondělku moc nemyslí, ale
>>>>proč bych si coby externí účetní měla pořizovat kvůli
>>>>EET cokoli ? předpokládám, že bych si musela
>>>>pořizovat
>>>>jen pokud bych přijímala úhrady v hotovosti jinak
>>>>snad
>>>>ne, nebo mi něco uniká :-(
>>>
>>>také jsem to pochopila jako vy... většina mých
>>>klientů
>>>jede před DD s následnou platbou na účet, výjimečně v
>>>hotovosti úhrada faktury...
>>
>>
>>A kvůli těm 2-3 v hotovosti přijatým platbám faktur
>>budeme muset řešit napojeni našich PC na FU
>To byla pěkná pakárna pro spoustu firem (nebo téměř
>všechny) a ve výsledku k čemu by to bylo????? "
Pokud máte k dispozici počítač (notebook) s připojením na Internet (stačí i pomalý přes telefon zdarma od mobil.cz apod.), můžete se pokusit rozchodit eetlie (pro každou platbu můžete mít jeden script)
https://github.com/novakmi/eetlite
Druhá možnost je si připravit účtenky offline ve zjednodušeném režimu bez přístupu na Internet (bude tam jen BKP) a až budete na Internetu je pak odeslat.
Není to tak komfortní (lepší aplikaci s okny snad někdy vytvořím), na druhou stranu je to úplně zadarmo a bez paušálů.
>Dobrý den,
>nabízím doučování v Hradci Králové a taky budu
>potřebovat pokladnu na EET. Nevíte o někom, kdo by ji v
>Hradci Králové levně dodal? Děkuji moc.
>http://matematika-cestina-anglictina.webnode.cz
>>
>>>>>>http://e-trzby-pohoda.cz/technicke-reseni/
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>omlouvám se, asi mi to při pondělku moc nemyslí, ale
>>>>>proč bych si coby externí účetní měla pořizovat kvůli
>>>>>EET cokoli ? předpokládám, že bych si musela
>>>>>pořizovat
>>>>>jen pokud bych přijímala úhrady v hotovosti jinak
>>>>>snad
>>>>>ne, nebo mi něco uniká :-(
>>>>
>>>>také jsem to pochopila jako vy... většina mých
>>>>klientů
>>>>jede před DD s následnou platbou na účet, výjimečně v
>>>>hotovosti úhrada faktury...
>>>
>>>
>>>A kvůli těm 2-3 v hotovosti přijatým platbám faktur
>>>budeme muset řešit napojeni našich PC na FU
>>To byla pěkná pakárna pro spoustu firem (nebo téměř
>>všechny) a ve výsledku k čemu by to bylo????? "
pro mě opět nelogické, když je to evidence hotovosti.... Mohla bych poprosit o diskuzi ohledně následujícího:
V lednu vystavím DD na 50.000 pro podnikající osobu, DPH odvedu v lednu a do KH mi vstoupí do ledna sekce A4.. V únoru přijde zákazník a bude chtít částečně uhradit fakturu 25.000, vystavím PPD a odešlu data na FÚ a následně obdržím od FÚ unikátní kód, který bude uveden na PPD... Samotný příjem (úhrada faktury) se však nijak neprojeví v DPH ani v KH (není D.U.Z.P) - nebude s tím mít tak náhodo FÚ problém, když bude mít evidenci těchto 25.000 Kč, ale v KH nebude uvedeno??? Nějak mi to prostě postrádá logiku v případě následné úhrady faktur mít EET... :-(
Berte, že zákon o evidenci tržeb je stejný polotovar, jako "kontrolní hlášení".
Vše se bude zajisté vykládat "nějakými pokyny finanční správy", které nám vysvětlí, jak máme co dělat.
Jinak ZET(EET) se týká plateb v hotovosti a faktura zaplacená v hotovosti, byť jen zčásti je "evidovanou tržbou".
První implementace se již začínají objevovat. Dokončil jsem první verzi (zatím otestovanou oproti testovacímu prostředí). Vyžaduje určitou technickou zdatnost (umět spustit z příkazové řádky, editovat skript s parametry tržby), ale FIK (kód EET) by měla vrátit a vytisknout na obrazovku.
https://github.com/novakmi/eetlite
Bude-li čas, zkusím dodělat některé chybějící věci.
>Pátral jste již někdo, jak provozovat systém EET bez
>klasické "kasy"? Když sedíme ("externí účetní") celé
>dny u PC, přece si nebudeme pořizovat domů další krám,
>pokladnu (někdy i dvě, sejdou-li se v manželství dva
>podnikající účetní) - máme-li PC s internetem a
>tiskárny.
>
>Pan ministr tvrdil, že bude stačit tablet, musí tedy
>stačit i PC, ne?
>
>Já se tím zatím vůbec nezabývám, do února 2018 je
>strašně daleko (a kdoví, co se do té doby stane) - spíše
>mě zajímá, zda to řeší už někdo z těch, kteří se mají
>EET účastnit už od 1.12.2016 (dovedu si představit
>ubytovnu, kde je vrátnice, v ní paní s PC/tiskárnou, proč
>ta by si pořizovala další krám, když by stejnou fci
>splnil software (a registrace, autentifikace na FÚ)?
Už jsem to psal i jinam, ale zkuste eet-pos.cz. Nainstalujete do vlastního tabletu a jedete. Rychlé, jasné a bez problémů. Máte tam, co potřebujete. A když něco nevíte, tak je k dispozici rychlá nápověda, to je taky super, že se v tom nemusíte babrat a víte hned, co a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2016 22:03
Pátral jste již někdo, jak provozovat systém EET bez klasické "kasy"? Když sedíme ("externí účetní") celé dny u PC, přece si nebudeme pořizovat domů další krám, pokladnu (někdy i dvě, sejdou-li se v manželství dva podnikající účetní) - máme-li PC s internetem a tiskárny.
Pan ministr tvrdil, že bude stačit tablet, musí tedy stačit i PC, ne?
Já se tím zatím vůbec nezabývám, do února 2018 je strašně daleko (a kdoví, co se do té doby stane) - spíše mě zajímá, zda to řeší už někdo z těch, kteří se mají EET účastnit už od 1.12.2016 (dovedu si představit ubytovnu, kde je vrátnice, v ní paní s PC/tiskárnou, proč ta by si pořizovala další krám, když by stejnou fci splnil software (a registrace, autentifikace na FÚ)?