Re: Náhrada mzdy - průměrná hodinová mzd
>>Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec nastoupil v
>>půlce října r. 2015. HM = 9.500,-. Na začátku
>>prosince
>>nastoupil na neschopenku. Nemoc trvala 6 pracovních
>>dní.
>>Program mi píše, že nelze vypočítat průměrnou
>>hodinovou mzdu a náhradu mám spočítat ručně. Jaký je
>>správný
>>postup? Vyšlo mi 713,-. Chtěla bych si zkontrolovat,
>>jestli to mám správně. Děkuji
>
>Teď máte mít nastavenou průměrnou hodinovou mzdu pro
>2. čtvrtletí spočítanou z 1. čtvrtletí 2016.
Ano. Tohle je ještě z r. 2015. Řeším s VZP zřejmě špatný výpočet. Proto bych potřebovala vědět, jak jsem měla počítat správně.
Zjišťujete průměr pro tu nemoc v prosinci? Napište hrubou mzdu a odpracované hodiny za říjen, listopad, prosinec. Jestli měl nějaké náhrady kromě té nemoci, tak náhradu v korunách i hodinách. Taky je potřeba znát přesná data nemoci a jestli má pracovní dobu Po-Pá nebo jinou.
713,- je co přesně? Náhrada za nemoc?
Ano, tohle je taky možné.... měla jsem totiž zmeškaný hovor z VZP, volala jsem tedy paní zpět. Ale ona si nemohla v ten moment vzpomenout, co bylo přesně špatně... S tím, že se podívá a znovu zavolá.... Tak jsem si to chtěla zkontrolovat.
Ano, zjišťuji průměr pro nemoc v prosinci. V říjnu měl HM = 6.477,-. Odpracováno 120 hodin. V listopadu HM = 9.500,-, odpracováno 168 hodin. V prosinci HM = 7.022,-, odpracováno 136 hodin. S tím, že v prosinci od 7.12 do 14.12. = neschopenka. Jinou náhradu neměl. Pracovní dobu má od Po - Pá.
A ano....713,- jsem vypočítala náhradu za nemoc...
A opravdu zdravotní pojišťovny přepočítávají náhrady mezd v době nemoci? Kdyby to chtěla OSSZ tak to jo, ale že by mi to někdy kontrolovala zdravotní pojišťovna, tak s tím jsem se ještě nesetkala, hlídali minimální vyměřovací základy a výpočty ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2016 8:08
Dobrý den, prosím o radu. Zaměstnanec nastoupil v půlce října r. 2015. HM = 9.500,-. Na začátku prosince nastoupil na neschopenku. Nemoc trvala 6 pracovních dní. Program mi píše, že nelze vypočítat průměrnou hodinovou mzdu a náhradu mám spočítat ručně. Jaký je správný postup? Vyšlo mi 713,-. Chtěla bych si zkontrolovat, jestli to mám správně. Děkuji