Re: Rozpis stavebních prací - zkušenosti
Dle mého názoru máte oprávněné obavy. Zažila jsem, jak jednou chtěla kontrola z FÚ po kontrolované osobě aby prokázala, že poštovné z dopisu, zaslaném na dobírku, bylo spojeno s podnikáním.
Jde Vám pouze o zatřídění prací do 41-43 CZ-CPA? Nastudujte si pokyny na financni správě k režimu PDP na stavební práce.
Pokud jde "hlavní" dodávka v režimu a do zakázky spadají i práce, které nejsou v režimu, fakturuje se podle toho "hlavního".
no jde mi hlavně o to, že text - fakturujeme Vám stavební práce .... atd. - bez předávacího protokolu konkrétních prací a částka, toť vše, mi přijde dost málo. Majitel firmy tvrdí, že to takto stačí, ale podotýkám asi deset let už nebyl na kontrole FU a já bych nerada pak řešila problém. Zatřídění prací mám stažené, ano, většina jich podléhá režimu PDP.
Soupis prací asi nemusí být nutně přímo na faktuře, může být na faktuře napsáno že soupis prací je přílohou, příloha je samozřejmě u faktury. Dostali jsme teď za březen fakturu na stav. práce, kde je na faktuře kód 4 a v příloze v soupisu jsou rozepsány jednotlivé práce s kódy. Další přílohou je přejímací protokol.
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>obracím se chytré hlavy vás účetních, které
>>>>vystavujete faktury za stavební práce. Jde mi o to,
>>>>jestli lze
>>>>na faktuře za provedené stavební práce (FO na ŽL)
>>>>firmě
>>>>- plátci DPH, na fakturu napsat pouze fakturujeme Vám
>>>>za stavební práce na zakázku č. ...... v režimu
>>>>přenesené daňové povinnosti.
>>>>Vím, že některé práce v tomto režimu nejsou, tak mi
>>>>jde o to, zdali to více rozepisovat nebo to takto
>>>>stačí
>>>>i pro případnou kontrolu na FU.
>>>>
>>>>Moc děkuji Alena
>>>
>>>Představte si, že by bylo fakturováno Vám, jako
>>>fyzické osobě. Stačila by Vám taková faktura? Nebo
>>>byste
>>>chtěla po řemeslníkovi rozpis provedených prací?
>>
>>někdy je to těžké, já vím, ale obě firmy s tím takto
>>souhlasí, tomu s.r.o. (po pravdě, je to propojená
>>osoba) to stačí, ale já mám obavu z kontroly na FU,
>>že
>>budou chtít prokázat nějaký rozpis, výkaz provedené
>>práce
>>atd.
Vždy předávací protokol-rozpis prací - u fa přijatých i vydaných.
>>
>>
>
>
>Dle mého názoru máte oprávněné obavy. Zažila jsem, jak
>jednou chtěla kontrola z FÚ po kontrolované osobě aby
>prokázala, že poštovné z dopisu, zaslaném na dobírku,
>bylo spojeno s podnikáním.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2016 10:23
Dobrý den,
obracím se chytré hlavy vás účetních, které vystavujete faktury za stavební práce. Jde mi o to, jestli lze na faktuře za provedené stavební práce (FO na ŽL) firmě - plátci DPH, na fakturu napsat pouze fakturujeme Vám za stavební práce na zakázku č. ...... v režimu přenesené daňové povinnosti.
Vím, že některé práce v tomto režimu nejsou, tak mi jde o to, zdali to více rozepisovat nebo to takto stačí i pro případnou kontrolu na FU.
Moc děkuji Alena