Re: Půjčka jednatele do své s.r.o.
Jednalo se o bezúročnou zápůjčku / půjčku / ?
Pokud ano, kdyby jste vypočetla jen pro vlastní informaci běžný úrok, byl by vyšší, nebo nižší jak 100.000,-Kč za rok?
Ptám se, protože v ZDP je limit 100.000,-Kč uvedený u "prospěchu" - tj. kolik se ušetří, když se nepůjčí peníze od banky.
Ne u celkové výše půjčky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2016 22:31
Dobrý den,
mohl by mi někdo poradit?
Jedná se o malé s.r.o., provozovali malý obchod. Nedařilo se a během roku 2015 musel jednatel půjčit s.r.o. finance na úhradu faktur + na nákup zboží (částka překročila 100 tis. Kč), aby vůbec nějak mohl obchod fungovat. Nakonec se obchod v roce 2016 prodal.
Má otázka zní k dodanění půjčky do s.r.o. Musí v tomto případě v roce 2015 s.r.o. tuto půjču dodanit? Já už v tom mám guláš, někde čtu, že ano, jinde, že pokud se jedná o fyzickou osobu, která do s.r.o. půjčuje, pak se to na to nevztahuje...
Moooc prosím. Přiznání je podané, ale teď si nejsem jistá, zda jsme to udělali správně. Děkuji moc.
Jarmila