Re: smluvní odstupné
Tak já nevím, třeba mně napadá, že mu dali výpověd ne z organizačních důvodů, on se soudil a soud zjistil, že o organizační důvod ve skutečnosti šlo a že náleželo odstupné.....
Snažím se zjistit, je to "smluvní odstupné" opravdu zákonné odstupné ve výši nejméně dle zákona, ze kterého se pojištění neodvádí, nebo jen jakési odškodné, vyrovnání, odměna....
Pokud jste moji reakci dobře četla, tak musíte vidět, že jsem neodpovídala, já jsem se ptala. A ptala jsem se právě proto, abych se dozvěděla, jak to vlastně bylo. Tazatelka ovšem neodpovídá, co se u nich vlastně seběhlo, aby se dalo říct, jestli to "smluvní odstupné" je zákonné odstupné nebo ne. O tom byl dotaz.
Nevím, ale o tom dotaz nebyl. Chtěla jsem jen vědět, co se u nich semlelo, nebo spíše zjistit, co je myšleno tím "smluvním odstupným". Tazatelka se ptá, zda se z toho "smluvního odstupného" má odvést pojištění nebo ne. Vy víte, co je to to smluvní odstupné a zda se z toho má odvést pojištění?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 8:42
Dobrý den,
prosím o radu. Bývalý zaměstnanec napadl výpověď zaměstnavatele, dodatečně dostal vyrovnání - právník to nazval jako smluvní odstupné.
Musí se z té částky odvést sociální za zaměstnavatele 34% ,6,5 % za zaměstnance,4.5% zdravotní pojištění a 15 % daň ze superhrubé mzdy? Děkuji Hana