Re: potvrzení o zdanitelných příjmech
Řekla bych, že by to mohl být neuvolněný člen zastupitelstva, těm se nesráží SP. Ale pak by nemělo být započítané do superhrubé. Ovšem jestli mu děláte daňové přiznání, tak by se to mělo srovnat.
Ale v tom případě by ta daň fakt byla špatně. Anebo by to mohl být cizinec, který pojištění odvádí už ve své zemi a tady se mu nemá srážet - v tom případě se daňový základ počítá, jako kdyby se pojištění odvádělo. Ale to by tam zase nebylo to ZP. Tak nevím.
Ale jak je to s tou daní? Shodou okolností jsem dělala taky jedno DP s takovým potvrzením. Ovšem nejsem tak důkladná jako paní Jasná, tak jsem si ničeho nevšimla a koukám na to až teď. Jenom tam mám jiné částky, ale vychází to taky tak. Odevzdávala jsem 1.4. a zatím berušky nevolaly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 9:05
Zdravím. Dělám daňové přiznání a mám v ruce potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je následující:
ř. 1 -úhrn příjmů - 1 200,-
ř. 2 -příjmy vyplacené do 31.1.2016 - 1 200,-
ř. 6 - úhrn pojistného - 108,-
ř. 8 - základ daně - 1 308,-
ř. 9 - srážená záloha na daň - 240,-
Nějak nemůžu přijít na to, proč byl úhr npojistného 108,- (pouze ZP) a daň je 240,-Kč? Domnívám se, že to mají špatně. Souhlasíte se mnou? Děkuji za váš čas.