Re: Kontrolní hlášení A4 nebo A5
Jak souvisí to, jestli má firma zaměstnance s DIČ ? Jestli mají zaměstnance netuším .Ale když jsem IČ nahodila do software Pohoda, dle IČ mi vyhledalo firmu a píše mi to, že DIČ není přiděleno .
To, že jejich DIČ není uvedeno v přehledů plátců DPH neznamená, že nemají od FÚ příděleno DIČ. Jen to znamená, že v tomto okamžiku nejdou v registru. Ale pokud jsou osobou povinnou k dani (ZDPH § 5), tak byste to jejich DIČ měli do vystavovaného dokladu uvést. A tím pádem uvést do správného oddílu KH.
No tedy už z toho jsem jelen- pokud fakturuji neplátci DPH, tudíž odběratel na objednávce neuvede svoje DIČ, dala bych automaticky do A5. Přece registr plátců DPH by měl odpovídat skutečnosti a být vodítkem pro správné zařazení. Jistě že odběratel může za rok být plátcem DPH a mít zpětně nárok na odpočet, to teď ale nebudu řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 9:52
Dobrý den, moc prosím o radu.
Vydaná faktura včetně DPH na 12 000 Kč, vystavená je na firmu, která má jen IČ, DIĆ nemá přiděleno. Dala jsem to do KH do sekce A4 - nad 10 000 Kč, píše mi to ale chybu, že tam není DIČ. Mám dát do sekce A 5- plnění do 10 000 Kč ?.
děkuji všem za rady.