Re: přiznání DPH a KH
OT. Jak se spící s.r.o. podařilo být měsíčním plátcem DPH? :)
Samozřejmě, nic by se nemělo dít. Podle povídání finanční správy. Jen - můžeme se spolehnout na toto povídání? Už jsem zaregistrovala i informaci, že pracovníci FÚ kontaktovali plátce DPH kvůli tomu, že v čísle daňového dokladu byla/nebyla pomlčka a tak číslo nebylo stejné na obou stranách.
To já nevím :-) S tou spící sro přišel jeden známý, že se mu účetní stěhuje do zahraničí a že by potřeboval za tohle sro (které je plátcem už spoustu let a poslední dobou nevyvíjí žádnou činnost) podávat přiznání k dph a kh.Tak tedy od ledna podáváme ty nuly - a víc o tom sro nevím, zatím jsem neviděla ani uzávěrku roku 2015 :-) Snad ten účetní časem dodělá tu uzávěrku 2015 :-)))
Klient neměl cca 12 měsíců po sobě jdoucích žádné plnění na výstupu - a už to vypadalo, že mu kvůli tomu zruší registraci k DPH.
Musel jít na FÚ a prokázat, že v budoucnu bude plnění na výstupu mít. Musel doložit smlouvy a plno dalších dokumentů.
Proto mi připadá divné, že nechají s.r.o. bez plnění jen tak být plátcem DPH. Ale třeba to bude jen tím, že můj klient si nárokoval odpočet DPH u nového majetku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 4. 2016 10:39
Dobrý den. Prosím o potvrzení - OSVČ Qplátce DPH, nemá v tomto období žádné doklady - přiznání k DPH bude podávat, KH podávat nebude. Je to správně? Děkuji mockrát